Programul Cinematografului Ateneu în săptămâna 30 octombrie – 5 noiembrie

0
725

Ieșenii sunt invitați în această săptămână la o serie de filme de calitate. Agenda pe care le-o propunem cinefililor va conține următoarele proiecții:
Fabrica de scurt metraje, marți, 31 octombrie, ora 18.00, în Sala Mică, intrarea liberă

SHORT FILM FACTORY te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în 30 de locații alternative de proiecție din România – octombrie 2017.

6 scurtmetraje premiate anterior în cadrul festivalului Short to the Point (STTP) vor rula în 30 de spații alternative din tot atâtea orașe din țară, în ultima săptămână a lunii septembrie. O selecție de 111 minute de film, povești spectaculoase venite din toate colțurile lumii, care continuă o tradiție de peste 8 ani de proiecții speciale, oferind publicului din românia șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă, în 30 de orașe diferite.
SHORT FILM FACTORY este un eveniment lunar dedicat cinefililor și celor care savurează ocazional cinema-ul. Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj. În ultimii ani SHORT FILM FACTORY a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili si spectatorii ocazionali.

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orase din Romania, STTP a devenit un festival lunar la care se inscriu filme din toate colturile lumii. Festivalul Short to the Point ofera lunar 13 categorii de premii celor mai bune scurt metraje inscrise, urmand ca acestea sa fie proiectate in cadrul evenimentului national Short Film Factory by Short to the Point.
Pentru mai multe informații vă invităm să vizitați paginile oficiale:

http://spunepescurt.ro/
https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest

https://www.instagram.com/monthlyshortfilmfest

Premiera proiecției „Dumnezeu să ne ierte”, regia Rodrigo Sorogoyen, miercuri, 1 noiembrie 2017, ora 17.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei

Puține filme au intrat în competiția din cadrul Festivalului Internațional de Film Donostia-San Sebastián fiind atât de așteptate și înconjurate de atât de mult entuziasm precum filmul lui Rodrigo Sorogoyen, „Dumnezeu să ne ierte”, care a și câștigat premiul pentru Cel mai bun scenariu. Un thriller melancolic despre oameni care nu își pot controla acțiunile, filmul are în centrul atenției povestea unui ucigaș în serie într-un Madrid fierbinte, plin de pelerini atrași de vizita Papei.
Madrid, 2011. Un milion şi jumătate de pelerini aşteaptă vizita Papei. Oraşul este controlat la sânge de poliţiştii speriaţi de un atac terorist. Inspectorii Velarde şi Alfaro se confruntă pe neaşteptate cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai repede şi cât mai discret. Dar acţiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului.

Lungmetrajul „Dumnezeu să ne ierte” a participat la mai mule Festivaluri: San Sebastian 2016, Busan 2016, Sitges 2016 și Vilnius 2017, și a obținut premii importante: Premiul juriului pentru Cel mai bun scenariu – San Sebastian 2016, Cel mai bun actor (Roberto Álamo) – Premiile Goya 2017.

„Dumnezeu să ne ierte” este și cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Rodrigo Sorogoyen care în 2014 a câștigat Premiului Publicului la TIFF cu debutul său Stockholm. Această poveste care promite să ne captiveze încă din primele minute ale peliculei și până la sfârșit, și-a câștigat deja, cu siguranță, un loc printre cele mai interesante thrillere polițiste.

Regia: Rodrigo Sorogoyen
Cast: Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Josean Bengoetxea
Durata: 2h 7 min

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 15 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro și de la casa de bilete a Ateneului din Iași.

Proiecția lungmetrajului „Dumnezeu să ne ierte” se va relua și vineri, 3 octombrie, începând cu ora 17.00, iar prețul biletelor va fi de 12 lei și pot fi achiziționate de pe site ul ateneuiasi.ro și de la casieria Ateneului.

Proiecție „Un pas în urma serafimilor”, regia Daniel Sandu, miercuri, 1 noiembrie 2017, ora 19.30 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 12 lei
Ieșenii sunt invitați în săptămâna ce urmează să vizioneze filmul de debut al regizorului Daniel Sandu în cel mai modern cinematograf din Iași, Cinema Ateneu.
„Un pas în urma serafimilor” spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.
„Un pas în urma serafimilor” îi are în rolurile principale pe Ştefan Iancu şi Vlad Ivanov, distribuţia fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ştefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu şi Radu Botar.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 12 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro și de la casa de bilete a Ateneului din Iași.

Proiecția „Un pas în urma serafimilor” va mai putea fi urmărită la Cinema Ateneu vineri, 3 noiembrie, începând cu ora 19.30 și duminică, 5 noiembrie, la ora 15.00, iar prețul biletelor este de 12 lei și pot fi achiziționate de pe site ul ateneuiasi.ro și de la casieria Ateneului.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413296{main}( ).../index.php:0
20.0004414768require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.658166396344require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.672666429096include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.960768928848locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.960768928944load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.960868939400require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.984268993056td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.984569009648td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.003169128864td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii: