VIDEO: Incident electoral la alegerile de la Balş

0
1942

Astăzi, 5 noiembrie, în comuna Balş au loc alegeri pentru desemnarea noului primar în locul celui suspendat în luna martie a acestui an. Prerogativele de primar au fost îndeplinite in această perioadă de către viceprimarul Vasile Acatrinei, candidat PSD la alegerile de astăzi. Din postura de primar interimar și candidat a luat hotărârea de a interzice accesul presei în sălile de vot din circumscripția electorala nr. 9, deși reporterii s-au legitimat cu documentele de jurnaliști și cartea de identitate.


Intrebat fiind despre acţiunea primarului interimar, președintele Biroului Electoral de Circumscripție, judecătorul Mirel Codrin Pristavu a precizat ca este ilegală o asemenea decizie, o primă măsură luată fiind înregistrarea unei reclamații.

De menţionat că s-a ajuns la alegeri parţiale la Balş după ce primarul Constantin Cibotaru a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare pentru luare de mită şi a fot suspendat din funcţie.

Cine candidează

Din partea PSD candidează Vasile Acatrinei, actualul viceprimar cu atribuţii de primar, Constantin Goldut (PNL), Mihai Balmuş (ALDE) şi UNPR – Danuţ Acatrinei.

Până la ora 15.20, prezenţa la vot a fost de 1.083 persoane din totalul de 2.700 înscrişi pe liste.

UPDATE: Candidatul PSD a câştigat alegerile parţiale în comuna Balş.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: