Poliţişti de frontieră, în vizorul DNA. Prejudiciul cauzat este enorm

0
701

Pe 31 octombrie 2014, inculpatul Barnea Dinu, în calitatea menționată mai sus, la solicitarea unei persoane cu care se afla în relații de cointeresare, prin intermediul comisarului de poliție Ciobanu Liviu, cu intenție, i-a determinat pe doi subalterni, inculpații Nacu Florin şi Burlacu Mihai, să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu dispună măsurile legale care se impuneau în cazul constatării unei infracțiuni la regimul circulației.
Urmarea a fost că cei doi agenți nu au constatat infracţiunea flagrantă comisă de o persoană din anturajul inculpatului Barnea Dinu (conducerea unui vehicul pe drumurile publice având permisul de conducere anulat) și au lăsat-o să-și continue deplasarea.

Ulterior, inculpatul Barnea Dinu a aprobat o notă raport întocmită de comisarul de poliţie Ciobanu Liviu, în care era consemnat în fals că niciuna dintre patrule nu a constatat infracţiuni pe perioada efectuării serviciului.
Prin aceste demersuri au fost prejudiciate interesele legale ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ca unitate de poliţie de care aparţineau ofițerii și agenții de poliție, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru persoana respectivă, constând în evitarea atragerii răspunderii penale pentru fapta comisă.

În perioada 20.03.2013 – 30.06.2016, cu rea credinţă, inculpatul Barnea Dinu, în calitatea menționată, a solicitat şi obţinut de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în baza unui contract de închiriere încheiat în fals cu o altă persoană, chirie lunară pentru o locuinţă în care nu locuia în fapt.
Astfel a fost cauzat Inspectoratului Teritorial al Poliţie de Frontieră Iaşi un prejudiciu material în cuantum total de 43.289 lei, reprezentând suma totală plătită inculpatului Barnea Dinu cu titlu de compensaţie lunară pentru chirie, sumă cu care instituţia s-a constituit parte civilă în cauză.

De asemenea, în cursul lunii martie 2013, în încercarea de a ascunde faptul că deconta chirie de la unitatea angajatoare, inculpatul Barnea Dinu a determinat două persoane să semneze un document întocmit în fals și antedatat chiar de el, pe care cu prilejul audierii sale în prezenta cauză, l-a depus la dosar, în încercarea de a contracara acuzaţiile penale formulate la adresa sa.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Botoșani, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

loading...

Comentarii: