O nouă întrevedere cu reprezentanții mediului de afaceri ieșean

0
579

Primarul Mihai Chirica a avut astăzi, 13 noiembrie, o nouă întrevedere cu reprezentanții mediului de afaceri ieșean, printre care și ai companiilor multinaționale prezente în municipiu. Edilul a anunțat că întâlnirea vine în completarea celor cu reprezentanții universităților, spitalelor, Camerei de Comerț și Industrie și altor domenii de activitate. „Am convocat această ședință în primul rând pentru am vrut să aflăm propunerile companiilor pentru bugetul municipiului Iași pe anul viitor. De asemenea, am purtat o discuție legată de ultimele măsuri fiscale ale Guvernului, măsuri care influențează atât municipiile, fiindu-le atacată autonomia locală, cât și companiile care activează pe raza acestora. O altă temă abordată a fost cea a diasporei și a modalităților de atragere a românilor care au plecat din țară. În acest scop noi am înființat Biroul Restart Home, un birou dedicat românilor care vor să își deschidă o afacere la Iași”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că alte măsuri ale municipalității care sunt de interes mai ales pentru angajații firmelor IT sunt cele legate de dezvoltarea „Iaşi Velo City”, un proiect de bike sharing, crearea unui parc industrial de profil IT și modernizarea sistemului de transport public, inclusiv prin introducerea sistemului de internet wireless (WiFi).

Prezent la eveniment, viceprimarul Radu Botez a detaliat planurile municipalității de a conecta zonele Dacia și Carrefour Era, acțiune la care ar putea să participe și mediul de afaceri, de creare a unor breșe de descongestionare a traficului în zona Păcurari – Metro, dar și crearea unei rute alternative spre Aeroport.

De asemenea, acesta a anunțat că Primăria va consulta companiile și universitățile în vederea găsirii unei soluții viabile pentru ca Municipiul Iași să aibă un stand complex la ediția de anul viitor a EXPO REAL Munchen.

Reprezentanții mediului de afaceri s-au plâns de imposibilitatea de a crea un buget și un plan de afaceri realist pe anul 2018 din cauza schimbărilor fiscalității și instabilității generate de măsurile guvernamentale, ceea ce îi pune și în dificultatea de a propune idei şi proiecte pentru bugetul Municipiului Iași afectat de aceleași măsuri. În altă ordine de idei, aceștia au mai sugerat o serie de măsuri privind traficul auto și transportul în comun.
La întâlnirea de astăzi au participat reprezentanți ai companiilor Atexis, Brikston Construction Solutions, Veolia, Auchan România, Preh România, Codecamp România, Maxcode, Centric, Ness, Intelligen Bee We, Lidl, Gemini Cad Systems, 3 Pillar Global, Pentalog România, Arhipelago, Orange, Lear Corporation, Avisso și Extind.

loading...

Comentarii: