Grav accident cu 12 victime la Răducăneni

0
1534

UPDATE:Comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență
În data de 16.11.2017 ora 16.56, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi a fost solicitat prin Sistemul Naţional de Apel Unic de Urgenţă 112 să intervină în comuna Răducăneni, judeţul Iaşi pentru acordarea de îngrijiri medicale victimelor unui accident rutier produs între un tir care transporta cereale şi un microbuz pentru transport persoane.
La locul intervenţiei s-au deplasat grupa operativă a inspectoratului şi 12 echipaje cu autospeciale astfel: 1 EPA (Echipaj prim ajutor), 1 TIM (Terapie Intensivă mobilă), 2 ATPVM (Autospecială transport personal şi victime multiple), 2 ASAS (Autospecială cu Apă şi Spumă), 1 Autospecială pentru Descarcerare Grea, 1 ACPI (Autospecială Comandă şi Primă Intervenţie) şi 4 ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi.
În urma accidentului au rezultat 12 persoane rănite, neîncarcerate, toate conştiente, dintre acestea 11 persoane fiind transportate la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi şi Spitalul „Sfântul Spiridon” Iaşi.

In această seară a avut loc un grav accident de circulatie în comuna Răducăneni-Iași, la această oră fiind vorba de 20 de răniţi, din care unu este încarcerat, conform datelor precizate de dr. Diana Cimpoeşu. Este vorba despre o coliziune intre un TIR şi un microbuz în care erau 26 de pasageri. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale, pompierii, dar si echipaje ale Politiei rutiere. Paramedicii acordă îngrijiri medicale, iar pompierii ISU au început manevrele de descarcerare. Spitalele din Iaşi au fost alertate pentru a primi un număr cât mai mare de victime.

De asemenea, de puţin timp a fost activat Codul roşu de intervenţie.

Surse de la faţa locului au declarat ca şoferul TIR-ului ar fi intrat în depaşire pe linie continuă şi nu a mai putut redresa autovehiculul.
Aceleași precizări le-a făcut și purtătorul de cuvânt al IPJ Iași: „Şoferul TIR-ului a încercat să facă o depăşire, dar a intrat în coliziune cu un microbuz care venea din sens opus. Maşina efectua curse regulate între Iaşi şi Cozmeşti. O parte dintre pasageri au (!) fost transportaţi la spital, alţii au primit îngrijiri medicale la faţa locului de la echipajele medicale ajunse acolo. Din primele informaţii, niciun pasager nu este în stare gravă”, a declarat Anca Vâjiac.
Vom reveni.
(sursa foto: Jurnalul National)


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: