Dezbatere economică la USAMV Iași

0
750

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) găzduiește miercuri, 22 noiembrie 2017, începând cu ora 13:00, în Sala Verde a USAMV Iași (mansardă, corpul principal), dezbaterea ”CONTRIBUȚIA ECONOMIEI CIRCULARE LA DEZVOLTAREA DURABILĂ A SECTORULUI AGRO-ALIMENTAR”.

În cadrul dezbaterii vor fi prezenți doi experți olandezi care vor discuta despre evoluțiile economiei circulare în Olanda, și vor împărtăși poveștile lor de succes în sectorul agricol și alimentar. De asemenea, va fi prezentat și un exemplu de economie circulară al unei firme din Iași.

Evenimentul este organizat de Ambasada Olandei la București cu prilejul caravanei inspiraționale desfășurată de experți olandezi în economie circulară in sectorul agroalimentar și al apei, în perioada 21-24 Noiembrie 2017, la Cluj-Napoca, Iași (22 Noiembrie 2017), București și Sofia.

În contextul noilor tendințe de economisire a resurselor și folosirea cu randament maxim a celor existente, Olanda și-a propus să realizeze o economie circulară până în anul 2050. Economia circulară încearcă să ofere răspuns celei mai îngrijorătoare probleme a secolului 21: utilizarea (și reutilizarea) materiilor prime în cel mai eficient modpentru a putea asigura hrana și bunurile necesare unui trai decent pentru populație, fără a afecta mediul și a epuiza resursele naturale ale planetei.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: