FOTO-VIDEO: Un HULIGAN, patron la o firmă de taxi, din Iaşi a făcut un circ monstru după ce a parcat ca un… şofer indisciplinat.

0
2001

Patronul unei firme de taxi, din Iaşi a făcut un circ monstru pe o stradă din spatele Primăriei după ce maşina i-a fost ridicată de oamenii legii. Potrivit martorilor, Radu Norocea (Zăvoi) a mers în jurul orei 13.00 la Biroul Reglementare Transporturi Urbane în Primăria Iaşi. Pentru că nu avea loc de parcare, Norocea ar fi cerut încuviinţarea unui poliţist local aflat la intrarea în curtea Primăriei Iaşi pentru a-şi parca pentru un timp foarte scurt bolidul marca BMW, pe trotuar. Potrivit acestuia, omul legii ar fi acceptat, numai că, acel timp scurt s-a transformat în două ore. Norocea a uitat de înţelegerea făcută cu poliţistul şi după ce a ieşit din Primărie a trecut şi pe la Curtea de Conturi. Când a ieşit, acesta şi-a văzut autovehiculul urcat pe platformă. De aici a început un întreg tărăboi. Norocea a început să adreseze zigniri poliţiştilor locali în momentul în care a observat că nu poate scăpa de amendă. Într-un târziu, Radu Norocea a acceptat să plătească sancţiunea contravenţională în cuantum de 290 de lei.

Cine este Norocea?

Radu Norocea este patronul unei firme de taximetrie din Iaşi. Afaceristul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, fiind acuzat că s-ar fi răzbunat în stil propriu pe două persoane, una dintre acestea fiind un copil de doar 13 ani. Radu Norocea a fost trimis în judecată alături de o altă persoană, Mihai Moldovan, ei fiind cercetaţi sub control judiciar. O primă faptă imputată lui Radu Norocea a fost plasată de procurori în data de 3 ianuarie 2015, la scurt timp după ce un minor de 13 ani a depus o plângere pentru lipsire de libertate. Anchetatorii ieşeni au reţinut că victima, M.M.H., şi fiul lui Norocea erau vecini, colegi de şcoală, dar şi amici. Afaceristul nu era de acord cu prietenia dintre cei doi, suspectând că fiul său ar fuma din cauza lui M.M.H. Pe 3 ianuarie 2015, cei doi minori au stabilit de comun acord să se întâlnească, victima venind la domiciliul lui Radu Norocea, în timp ce nici acesta, nici soţia sa nu se aflau acasă. Cei doi copii au fumat şi consumat alcool, fiind găsiţi de Radu Norocea când acesta a revenit acasă. În primă fază, M.M.H. a plecat din apartament, însă s-a întos după ce Norocea l-a sunat şi i-a spus să revină. „I-a cerut minorului persoană vătămată pe un ton ameninţător să se dezbrace de haine. Deşi minorul încerca să se îndepărteze de el pentru a ieşi din locuinţă, inculpatul a încuiat uşa de la intrare cu cheia, a dat tare volumul sonorului la sistemul audio din locuinţă, cerându-i din nou, pe un ton ridicat, ameninţător şi înjurios minorului persoană vătămată: «dezbracă-te în p**** mă-tii! Dacă taică-tău cu maică-ta nu te educă te educ eu»“, se arată în rechizitoriu. Procurorii mai menţionează că minorul s-a dezbrăcat complet, Norocea punându-i în mână un pahar de alcool. Ulterior, afaceristul l-a fotografiat dezbrăcat pe copil, punându-l şi pe fiul său să facă acelaşi lucru. Copilul a fost dat afară din locuinţă dezbrăcat, Norocea aruncând-i hainele într-o sacoşă şi spunându-i „marş de aici!“.

Un adult pus să se dezbrace la pielea goală

În timp ce ancheta privind umilirea copilului era în lucru, Radu Norocea a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti pentru o altă faptă similară. De această dată, victimă a fost un bărbat, fost angajat al firmei de taximetrie la care Norocea este administrator. În plângerea sa, victima Bogdan I. a precizat că a început să lucreze la Norocea din 2014, având obligaţia să predea zilnic suma de 120 de lei din încasări. În septembrie 2016, pentru că a considerat că meseria nu este rentabilă pentru el, Bogdan I. a anunţat că vrea să plece. După câteva zile, Radu Norocea şi cu Mihai Moldovan, şeful parcului auto al firmei de taximetrie, au mers la Bogdan I. acasă, în satul Aroneanu. Cei doi i-au cerut victimei o garanţie pentru staţia de emisie recepţie, ce fusese amanetată de victimă, dar şi echivalentul a trei zile de muncă, pe motiv că atât timp maşina nu fusese folosită. Peste alte câteva zile, sub pretextul plăţii aşa-zisei datorii, victima a fost luată de cei doi de acasă, spunându-i-se că va lucra pe o maşină „mai ieftină“. Bogdan I. a ajuns alături de cei doi la o spălătorie deţinută de Radu Norocea, unde a fost umilit. „Cei doi inculpaţi au introdus victima în spălătorie, au închis uşile, au stins becurile şi i-au cerut bani pentru cinci ture pe maşina taxi pe care a avut-o în folosinţă, respectiv suma de 600 de lei. Întrucât I. Bogdan a refuzat, spunând că nu are bani, l-au obligat să se dezbrace în pielea goală, după care l-au împins în exteriorul spălătoriei. Cei doi inculpaţi au filmat şi fotografiat victima cu telefoanele mobile pe care le aveau asupra lor“, se arată în rechizitoriu. Victimei i s-a dat un telefon mobil pentru a-şi suna concubina, pentru a aduce 600 de lei, însă femeia a spus că nu are aceşti bani. Ulterior, Radu Norocea i-ar fi permis tânărului să se îmbrace şi să plece.

Comentarii: