VIDEO: Un ieşean beat criţă şi-a croit drum cu duba pe pietonal

0
1239

Poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au reţinut un bărbat, cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 1 decembrie, în jurul orei 5.00, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi de către poliţiştii locali, cu privire la faptul că un autoturism a pătruns pe pietonalul bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt din mun. Iaşi, în zona restricţionată traficului rutier.


În urma primelor cercetări efectuate, a rezultat căşoferul, un bărbat, de 32 ani, din comuna Holboca, în timp ce ar fi condus o autoutilitară pe str. Colonel Langa, dinspre str. Sf. Andrei către b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt, la intersecţia cu b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt ar fi intrat în coliziune cu un pilon montat pentru restricţionarea traficului rutier în zonă, ar fi pătruns pe pietonal şi şi-ar fi continuat deplasarea, fiind ulterior oprit de poliţiştii locali.

Bărbatul a declarat verbal că nefiind din mun. Iaşi, iar în perioada 2015-2017 fiind plecat din ţară, nu cunoştea sistematizarea actuală a traficului rutier în zonă.

Având în vedere că şoferul prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urmaevenimentului rutier nu au fost înregistrate victime omeneşti.

În baza probatoriului administrat în cauză, pe 1 decembrie poliţiştii Biroului Rutier au luat măsura reţinerii bărbatului pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Comentarii: