Acte false, descoperite la Sculeni

0
628

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit o carte de identitate falsă, pe care un cetăţean din R. Moldova intenţiona să o folosească pentru a ocupa un loc de muncă pe teritoriul Franţei.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetățeanul din R. Moldova, Sergiu P., în vârstă de 27 de ani, ca pasager într-un microbuz ce avea ca destinaţie Franţa.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi au descoperit în interiorul unei borsete într-un port document, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul românesc este fals.
Tânărul a declarat că intenţiona să se folosească de cartea de identitate falsă pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă pe teritoriul Franţei. Pentru atingerea scopului propus, Sergiu P. a procurat documentul de la un prieten, plătind suma de 200 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Tot la Sculeni, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cazul unui cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru autoturismul pe care îl conducea.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, cetăţeanul român Ovidiu M., în vârstă de 28 de ani, care conducea un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Italia.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii de frontieră au demarat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă că documentul este fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Comentarii: