Furau animale la pont. Poliţiştii i-au prins

0
1509

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, Serviciului de Ordine Publică şi Secţiilor de Poliţie Rurală Iaşi, Ciurea şi Miroslavacu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale au efectuat 5 percheziţii la membrii unui grup infracţional, specializat în furturi de animale. Acţiunea a beneficiat de suportul operativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Pe 2 decembrie, poliţiştii ieşeni au efectuat 5percheziţii domiciliare, pe raza comunelor Ciurea şi Mogoşeşti, din judeţul Iaşi la membrii unui grup infracţional, specializat în comiterea de furturi de animale, fiind puse în aplicare 7 mandate de aducere.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie – decembrie 2017, 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 ani, din comunele Mogoşeşti şi Grajduri ar fi comis 4 furturi de animale pe raza comunelor Dumeşti, Mogoşeşti şi Ciurea, în urma cărora ar fi sustras 2 cabaline şi 5 bovine în valoare de aproximativ 13.500 lei.

Aceştia ar fi fost sprijiniţi în activitatea infracţională de către alţi 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 51 ani.

Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 36 ani, din comuna Mogoşeşti, care ar fi liderul grupului, ar fi solicitat celorlalţi membri să comităfurturile, le-ar fi indicat zonele de acţiune, modalitatea de comitere a faptelor, traseul de urmat, locul de ascundere a animalelor, după care s-ar fi ocupat personal de sacrificarea, tranşarea şi valorificarea produselor rezultate.

De asemenea, un alt bărbat s-ar fi ocupat de transportul persoanelor la locul de comitere al faptelor, în timp ce o altă persoană ar fi pus la dispoziţie ferma pe care o deţine pe raza com Ciurea pentru sacrificarea animalelor şi ar fi intermediat valorificarea cărnii cu ajutorul unei persoane din mun. Iaşi.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 2 decembrie a.c., toate cele 7 persoane au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

Ulterior acestea au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţa dispunând arestarea preventivă a unuia dintre bărbaţi, plasarea în arest la domiciliul a altor 3 bărbaţi şi plasarea sub control judiciar a celorlalţi 3.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor şi recuperării întregului prejudiciu.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: