Gata cu înfrângerile!

0
767

Politehnica Iaşi – CSM Făgăraş 25-25 (15-15) în ultima etapă a turului Ligii Naţionale masculine de handbal

Echipa de fotbal CSM Politehnica Iaşi a fost prezentă în tribunele Sălii Polivalente la importantul meci de sâmbătă, dintre ultimele două clasate ale Ligii Naţionale, prezenţa ei dovedindu-se cu noroc din moment ce handbaliştii pregătiţi de antrenorul Florin Spiridon şi supervizaţi de directorul tehnic Cornel Bădulescu au reuşit ca în ultima etapă a turului să întrerupă o serie nedreaptă de înfrângeri. Meciul cu CSM Făgăraş a arătat ceea ce am remarcat şi am tot scris de la începutul sezonului. Echipa ar mai fi avut nevoie de doi handbalişti valoroşi, dintre care unul să fie inter, pentru a i se alătura lui Vancea, însă sâmbătă a fost nevoită să se descurce şi fără Carali şi A. Spiridon, ambii accidentaţi.

Prima repriză a fost echilibrată, dar cu oaspeţii la timonă. Ei au avut două goluri avans până la 4-6, după care şi-au mărit avantajul la trei goluri până la 8-11. După 12-14, Vancea şi Niţu au egalat situaţia, acelaşi Vancea stabilind scorul pauzei la 15-15.

Actul secund a fost şi mai echilibrat, şi mai disputat, şi mai atractiv. CSM Făgăraş a punctat prima, dar tot Vancea şi tot Niţu (cu două goluri) au făcut ca tabela să indice 18-16 (min. 34). Niţu a fost însă eliminat pentru două minute, iar în lipsa sa echipa adversă a egalat la 18 şi a dictat regulile în următoarele minute (20-22 în min. 46). Au urmat însă cinci minute în care în joc a contat doar Politehnica, iar Niţu, Vancea şi Bulov au întors scorul la 23-22, iar portarul Pleşca a fost de neînvins. A fost însă eliminat Vancea pentru două minute, iar egalarea la 23 s-a şi produs.

A revenit Vancea în joc, a scos o aruncare de la 7 metri, tot el a executat, dar a ratat! Bulov a marcat el din 7 metri pentru 24-23, dar oaspeţii s-au ţinut scai şi tabela a indicat 24-24 când mai rămăseseră două minute de joc. Bulov a fructificat aruncarea de la 7 metri de care a beneficiat (25-24), dar Acatrinei a egalat la 25 în ultimul minut de joc, însă posesia era a Politehnicii. Spiridon a solicitat time-out cu treizeci de secunde înainte de final, însă oaspeţii s-au apărat cu multă determinare. Capotă a găsit o mică breşă şi a pătruns, dar aruncarea sa a întâlnit bara, mingea a ricoşat la Vancea, care a aruncat în disperare, dar portarul advers a respins când mai erau şase secunde şi soarta meciului decisă.
Pentru Politehnica au înscris Vancea 8 goluri, Bulov 6, Niţu 4, Chirilă 4, Ciobanu 1, C. Bursuc 1 şi Budui 1.

Echipa ieşeană încheie turul pe ultimul loc, dar cu un punct, iar etapa viitoare se va confrunta duminică, de la ora 17:00, tot în Sala Polivalentă, cu Minaur Baia Mare în runda inaugurală a returului, dar până atunci va juca miercuri, de la ora 18:00, în deplasare, cu HC Dobrogea Sud Constanţa, în optimile de finală ale Cupei României.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: