Inspector ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită

0
561

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiovaau dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,a inculpatului POPESCU VIOREL GEORGE, la data faptei consilier în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili – Serviciul de Inspecție Fiscală Regiunea Craiova, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada martie 2013-august 2014, în contextul efectuării unei acțiuni de control, inculpatul Popescu Viorel George, în calitate de consilier în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili – Serviciul de Inspecție Fiscală Regiunea Craiova a pretins unor oameni de afaceri (martori în cauză) să achiziționeze uleiuri auto (7,2 tone) de la o societate administrată de soția inculpatului, în valoare totală de 155.204 lei. Prin aceste demersuri, au fost obținute foloase necuvenite pentru sine (inculpatul a folosit în interes personal suma de 10.685 lei) și pentru altul, în sensul că soția sa și-a îndeplinit obiectivele asumate printr-un contract încheiat în sistem de „Full Agency”, firma administrată de aceasta obținând un folos material necuvenit reprezentat de profitul obținut din vânzarea uleiurilor auto.

În aceeași perioadă și în același context, inculpatul a pretins și primit cu titlu gratuit serviciile de proiectareaunei mansardela proprialocuință, în valoare de 2.000 lei, prestate de societatea uneirude a unuia dintre oamenii de afaceri.

Acestefoloase necuvenite au fost pretinse și primite de inculpatulPopescu Viorel George pentru a întârzia finalizarea acțiunii de controlși pentru a întocmi un raport fiscal favorabil societății verificate.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 10.705,40 lei, depusă de inculpat la o bancă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți, cu propunere de a se menține măsura asigurătoriedispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentarii: