Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Germaniei în România

0
768

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, l-a primit marţi, 5 decembrie, la sediul ministerului, pe ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat subiecte de actualitate de pe agenda NATO şi UE, precum şi perspectivele intensificării cooperării bilaterale, inclusiv în domeniul industriei de apărare.

Cu acest prilej, ministrul Mihai Fifor a evidențiat importanța continuării colaborării dintre România și Germania, în vederea implementării deciziilor aliate adoptate la Summit-ul de la Varșovia, precum și continuării demersurilor de operaționalizare a Cooperării Permanente Structurate (PESCO). În acest context, ministrul apărării naționale a evocat eforturile aliate de realizare a prezenței avansate a NATO în regiunea Mării Negre și a subliniat sprijinul părții germane în implementarea inițiativelor concrete ale României.

Totodată, Mihai Fifor a menţionat interesul în aprofundarea cooperării tehnico-militare cu partenerul german prin identificarea şi implementarea unor proiecte care să stimuleze investiţiile germane şi transferul de tehnologie în România.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: