Ofiţer din trupele speciale, tăiat cu sabia în timpul unor percheziţii la Rădăuţi. Poliţistul a fost transferat cu elicopterul la Iaşi. Acesta a decedat la spital

0
1013

Un ofiţer din trupele speciale a fost rănit grav cu o sabie marţi dimineaţă, în timpul unor percheziţii la Rădăuţi. Poliţistul a fost dus de urgenţă la Spitalul Judetean Suceava unde medicii au reusit stabilizarea acestuia, dar gravitatea rănii suferite la cap impune o interventie chirurgicala complexă. De aceea, s-a decis ca poliţistul să fie transferat la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu” din Iaşi.

UPDATE Poliţistul a fost preluat de un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenta ”Nicolae Oblu” din Iaşi. Potrivit ultimelor informaţii, ofiţerul de poliţie este în comă indusă.

UPDATE Politistul Dan Ciprian Sfichi va fi transferat cu elicopterul la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Medicii de la Spitalul Judetean Suceava au reusit stabilizarea acestuia, dar gravitatea ranii suferite la cap de politist impune o interventie chirurgicala complexa, scrie Obiectiv de Suceava.

Medicul șef al UPU-SMURD, Liviu Cîrlan, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, că polițistul în vârstă de 35 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral cu interesarea părții stângi a creierului, provocat prin lovirea cu un corp tăios. Practic, acestuia i-a fost despicat capul cu sabia. Pacientul este ventilat mecanic, stabilizat în ceea ce privește funcțiile vitale și urmează a fi transportat cu un elicopter la Spitalul de Neurochirurgie Iași, pentru o intervenție chirurgicală complexă.

Carmen Dan,ministrul de Interne, a transmis un mesaj de susţinere pentru poliţistul atacat.

„Este o întâmplare nefericită. Se face tot ce se poate pentru salvarea poliţistului, urmând să fie transportat la un spital din Iaşi, iar în cazul unei intervenţii neurochirurgicale va fi transferat la un spital universitar. Astfel de situaţii pot fi prevenite şi eu am făcut tot ce tine de minister în sensul acesta. Poate acum, în ultimul ceas, vom înţelege să adoptăm un set de măsuri care să-i protejeze pe poliţişti atunci când sunt în misiune. Poate că de acum vor înceta speculaţiile care sunt în spaţiul public şi care spun mai degrabă că vrem să dăm putere poliţiştilor. Nu vrem să dăm putere poliţiştilor, ci vrem mai degrabă să-i ferim să fie puşi în situaţia în care pot muri la datorie”, a declarat Carmen Dan la Digi24.

Conform primelor informații, agresorul este Alexandru Huțuleac, cercetat într-un mare dosar de trafic de droguri al procurorilor DIICOT. În vara anului trecut, acesta a fost și arestat preventiv în acest dosar. Alexandru Huțuleac este considerat de procurorii DIICOT unul din principalii dealeri de droguri din zona Rădăuți.

Un polițist de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava a fost grav rănit, marți dimineață, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziții ce se desfășura la Rădăuți, potrivit IGPR.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceva au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale, fiind efectuate opt percheziții domiciliare. La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate l-a atacat și rănit, cu o sabie, pe agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, „rănindu-l foarte grav la cap și braț”, conform IPJ Suceava.

Percheziția a avut loc în jurul orei 6.15. Polițiștii a pătruns în apartamentul din Rădăuți al lui Alexandru Huțuleac în forță, spărgând ușa. Imediat ce a pătruns în casă, polițistul a fost atacat și lovit cu sabia în cap. El a încercat să se apere cu brațul, însă nu a reușit să-și protejeze capul.

Agresorul a fost imobilizat, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz.

Alexandru Huţuleac a fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigăda de Combatere a Criminalității Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat și controlul judiciar, de către instanța de judecată.

Poliţia Română a transmis, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, că agentul şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava, a fost grav rănit în această dimineaţă.

„Suntem alături de colegul nostru, agent şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, care, în această dimineaţă, a fost rănit foarte grav, la cap şi braţ, în timpul unei misiuni. Să ne rugăm cu toţii ca Ciprian să ducă misiunea până la capăt, si sa se întoarcă în rândurile noastre sănătos!”, este mesajul Poliţiei Române.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: