Mesaj tranșant al lui Iohannis, de ziua Constituţiei: Românii se dovedesc mai uniţi ca niciodată şi nu mai acceptă niciun pas înapoi

0
787

Promovarea statului de drept şi a independenţei Justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Constituţiei României.

În plus, „românii se dovedesc mai uniţi ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi”, a adăugat el.

„În orice democraţie, Constituţia este expresia cea mai înaltă a valorilor unei naţiuni şi asigură acea legătură de încredere între cetăţeni şi instituţiile statului, esenţială pentru dezvoltarea solidă şi durabilă a oricărei societăţi. Sub imperiul Legii fundamentale, de la a cărei adoptare prin referendum sărbătorim astăzi 26 de ani, românii se dovedesc mai uniţi ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi. Promovarea statului de drept şi a independenţei Justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate”, afirmă preşedintele Iohannis în mesaj.

El arată că în calitate de preşedinte al României, în temeiul atribuţiilor de a veghea la respectarea Constituţiei, îndeamnă toate instituţiile statului să ţină cont nu doar de litera, ci şi de spiritul Legii fundamentale, „condiţie indispensabilă pentru buna guvernare a societăţii româneşti”.

ADVERTISING


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: