UMF Iași urcă pe locul 4 în Metaranking-ul Universitar 2017

0
1000

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași urcă pe poziția a patra în clasamentul global al universităţilor din România – Metaranking universitar 2017, clasament care stabilește ierarhia universităţilor din România în funcţie de rezultatele combinării performanţelor lor individuale din clasamentele academice internaţionale ale universităţilor.

În ceea ce privește vizibilitatea și prezența în clasamentele internaționale, UMF Iași şi-a crescut punctajul cu 3 puncte față de Metarankingul aferent anului 2016, urcând pe poziția 4, alături de UMF București, UMF Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

„Este a doua veste bună pe care o primim, după cea din septembrie privind clasarea UMF Iași în prestigiosul The Times Higher Education. Situarea Universității de Medicină și Farmacie din Iași – o universitate de specialitate – pe poziția a patra, în urcare cu 3 poziții față de clasamentul din 2016, reprezintă un loc onorant, în acord cu eforturile pe care cadrele didactice și studenții le-au depus și le depun în activitatea didactică și de cercetare. Sper să reușim în viitor să ne continuăm ascensiunea în unele dintre clasamentele academice internaționale”, a declarat rectorul UMF Iași, prof.univ.dr. Viorel Scripcariu.

Metarankingul Universitar-2017 utilizează metodologia propusă de membrii High Level Experts Group numiţi în 2016 de Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării. Obiectivul Metarankingului Universitar este cunoașterea poziționării universităților românești în clasamentele academice internaționale. Analiza ține cont de cele 9 clasamente internaţionale relevante care oferă un scor global și care includ criterii și indicatori academici. Potrivit Raportului final, doar 23 dintre cele 92 de universităţi incluse în clasament (55 publice şi 37 private) au prezenţă şi vizibilitate internaţională:

 

Pozițiaîn

clasament

 

Universitatea

Total

punctaj

1 UniversitateaBabeș-Bolyai din Cluj-Napoca/UBB 14
2 UniversitateadinBucurești/UB 10
2 UniversitateaPolitehnicadin București/UPB 10
3 UniversitateaAlexandruIoanCuzadinIași/UAIC 7
4 UniversitateadeVest dinTimișoara/UVT 5
 

4

UniversitateadeMedicinășiFarmacie Carol Davila dinBucurești/UMF-Bucureşti  

5

 

4

UniversitateadeMedicinășiFarmacieIuliu Hațieganu dinCluj-Napoca/UMF-Cluj-Napoca  

5

 

4

UniversitateadeMedicinășiFarmacieGrigoreT.PopadinIași/UMF-Iaşi  

5

4 UniversitateaTehnicăGheorgheAsachi dinIași/UTGA 5
5 UniversitateaTehnicădin Cluj-Napoca/UTCN 3
5 UniversitateaPolitehnicadinTimișoara/UPT 3
5 UniversitateaTransilvaniadin Brașov/UTB 3
6 AcademiadeStudiiEconomicedin București/ASE 2
 

6

UniversitateadeȘtiințeAgricoleșiMedicinăVeterinarădin Cluj-Napoca/USAMV-Cluj-Napoca  

2

6 Universitateadin Craiova 2
6 UniversitateaOvidius din Constanța 2
 

7

UniversitateadeMedicinasiFarmacieVictor Babeș dinTimișoara/UMF-Timişoara  

1

7 UniversitateadeMedicinășiFarmacie din Craiova/UMF-Craiova 1
7 Universitateadin Oradea 1
7 UniversitateaDunăreadeJos dinGalați 1
7 UniversitateaLucianBlagadin Sibiu 1
7 UniversitateaPetrol-Gazedin Ploiești 1
7 UniversitateaValahiadinTârgoviște 1

 

Notă:Universităţileromâneşti care nu aparîntabel nu suntincluseînniciunul din cele 9 clasamenteinternaţionale aleuniversităţilorincluseînMetarankingul Universitar-2017. Ordinea de prezentare auniversităților care au acelaşipunctaj/aceeaşipoziţieînclasamentestestabilităîntabelînfuncţie de criteriulalfabeticcombinat cu cel al tipului de universitate (ex. comprehensivă vs. de specialitate).

 

RaportulcompletasupraExercițiuluiNațional de Metaranking Universitar-2017 poate fi consultat la adresa:  http://ad-astra.ro/wp-content/uploads/2017/12/Metarankingul-Universitar-2017-Raport-David-et-al.-1.pdf

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: