Viceprimar trtimis în judecată procurorii DNA

0
620

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiovaau dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,a inculpaților:

FULGA JANA, la data faptelor primar al comunei Șimnicu de Sus, județul Dolj și avocat suspendat în cadrul Baroului Dolj, în prezent viceprimar al aceleiași localități,sub aspectul săvârșirii infracțiunilorde:
– luare de mită,
– abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

RĂDULESCU MARINEL, administrator al unor societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpata Fulga Jana, în calitate de primar al comuneiȘimnicu de Sus, județul Dolj și ordonator principal de credite, în toamna anului 2009, a pretins şi primit de la inculpatul Rădulescu Marinel suma de 50.000 lei, în schimbul exercitării puterii de decizie în interiorul instituției pe care o conducea, astfel încât societăţile comerciale administrate de inculpatul Rădulescu Marinel să încheie, cu încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice, contracte cu primăria.

În acest sens, în perioada 2010-2012, inculpataFulga Jana, în calitatea menționată mai sus,cu încălcarea prevederilor legale, a dispusprin procedura achiziţiei directe, achiziţionarea de la mai multe firme, printre care și cele administrate de inculpatul Rădulescu Marinel, a mai multor bunuri și servicii, fără hotărâri ale consiliului local, fără viză de control financiar preventiv, fără alocări bugetare și la prețuri supraevaluate. Totodată inculpata a mai dispus și decontarea unor lucrări neefectuate sau care ar fi trebuit suportate de societatea prestatoare.

Prin aceste demersuri, inculpata Fulga Jana a cauzat bugetului local un prejudiciu în cuantum de 298.836 lei.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui autoturism ce aparține inculpatei Fulga Jana.

Consiliului Local al comunei Șimnicu de Sus s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Craiova, cu propunere de a se menține măsuraasigurătoriedispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: