De la oameni, pentru oameni…

0
643

A devenit deja tradiție ca în Zilele Crăciunului, poliţiştii de frontieră să fie alături de membrii comunității în care își desfășoară activitatea.

Astfel, bătrâni singuri, lipsiți de ajutor și aproximativ 250 de copii provenind din familii aflate în dificultate financiară, din 21 de localităţi de pe valea râului Prut au primit cu bucurie vizita mesagerilor lui Moș Crăciun, din partea Poliției de Frontieră din județul Vaslui.

Polițiștii de frontieră au oferit daruri constând în produse alimentare (alimente de bază) şi nealimentare (articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării) în valoare totală de peste 6.000 lei.
Toate cadourile au fost procurate cu sprijinul financiar al Asociaţiei Umanitare Frontiera Huşi, Corpului Naţional al Poliţiştilor-C.T.Vaslui, dar şi prin contribuţia benevolă, dar substanţială, a poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Huşi, Berezeni și Fălciu.
Copiii au primit de la Moş Crăciun dulciuri, sucuri, bomboane, prăjituri, legume, fructe, produse alimentare de bază dar şi îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu au adus daruri consistente în casele a 15 familii din zona de responsabilitate, aducând zâmbete pe chipurile copiilor provenind din familii numeroase și bucurie în inimile bătrânilor lipsiți de ajutor.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui și Sectorului Poliției de Frontieră Huși au avut o întâlnire încărcată de emoţie în data de 22 decembrie a.c., în localitatea Pădureni, unde au vizitat Centrul de Zi „Prietenia”.

Înfiinţat prin Programul Phare CBC 2004-2006, centrul găzduieşte 30 de copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani, provenind din familii defavorizate, cu precădere monoparentale, de pe raza comunei Pădureni. Scopul centrului este prevenirea abandonului şcolar prin oferirea de ajutor material (o masă caldă, o baie caldă, spaţii pentru studiu amenajate la cele mai înalte standarde europene) şi ajutor profesionist în întocmirea temelor pentru acasă, oferit de voluntari, cadre didactice inimoase din municipiul Huşi.

Aici, poliţiştii de frontieră, alături de reprezentanţi ai Unităţii Militare 01776 Huşi au oferit cu generozitate micuţilor daruri, constând în obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte.
Copiii, vizibil încântaţi şi emoţionaţi, nu au rămas mai prejos şi au oferit un adevărat spectacol musafirilor, colindându-i, recitând poezii specifice sezonului şi oferindu-le suveniruri confecţionate de ei înşişi.

Emoții puternice au simțit și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni care în ajun de Sărbătoare au primit colindători. Un grup de 30 de pitici de vârstă preșcolară din cadrul Grădiniței nr. 2 Berezeni, îmbrăcați în costume tradiționale, coordonați de cadre didactice inimoase, au urat și colindat cu mult suflet și veselie, dovedind o dată în plus că Spiritul Crăciunului încă există, în fiecare dintre noi, indiferent de vârsta pe care o avem. Gazde primitoare, polițiștii de frontieră i-au răsplătit pe colindători cu fructe, colaci și bomboane.

Şi în acest an poliţiştii de frontieră au dat dovadă de generozitate şi au contribuit benevol cu diferite sume de bani. Din sumele de bani colectate poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au oferit unui număr de 20 familii din localităţile de frontieră Bivolari, Probota şi Trifeşti, pachete cu produse alimentare, dulciuri şi fructe. De asemenea, poliţiştii de frontieră gălăţeni au adus în sufletele celor mici, o imensă bucurie prin oferirea de cadouri, cu prilejul Sfintelor Sărbători de iarnă. Astfel, colegii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oferit cadouri constând în dulciuri, fructe, sucuri şi jucării unui număr de 61 copii din localităţi din zona de competenţă. Copiii, vizibil încântaţi, nu au rămas mai prejos şi i-au colindat pe poliţiştii de frontieră, au recitat poezii şi au cântat.


La cumpăna dintre ani, poliţiştii de frontieră transmit tuturor creştinilor sincere urări de sănătate, linişte sufletească şi viaţă îndelungată alături de cei dragi.
Sărbători fericite!


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413200{main}( ).../index.php:0
20.0003414672require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.657066283128require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.671366328776include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.959168828928locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.959168829024load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.959268839480require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.976568878480td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.976868895072td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.005968939672td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii: