FOTO: RĂSTURNARE DE SITUAŢIE! Soţii Maleon s-au sinucis

0
2265

Directorul Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) din Iași, Bogdan Petru Maleon (42 de ani), și soția sa, Anda Elena Maleon (38 ani), au fost găsiți decedați în propria locuință, în prima zi de Crăciun. Descoperirea macabră a fost făcută în jurul orei 15.30 de către un cumătru, care, fiind îngrijorat că cei doi nu mai ajung în vizita programată la el, a decis să meargă la casa soților Maleon, pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Oamenii legii au găsit-o pe soția directorului BCU la mansardă, strangulată cu o curea. De asemenea, Bogdan Maleon era spânzurat tot cu o curea, care era prinsă de un geam de la mansardă. Cel mai probabil, cei doi au decedat în seara de Ajun. De la fața locului au fost ridicate și două pahare, anchetatorii urmând a verifica dacă cele două persoane decedate au consumat vreun lichid înainte de tragedie. Chiar dacă medicii au ajuns la scurt timp de la anunțarea tragediei, aceștia nu au mai putut face nimic pentru a-i readuce la viață. „A fost făcut un apel la 112 pentru o intervenție la domiciliul unei familii. A fost dirijat un echipaj SMURD, care i-a găsit pe cei doi soți în stare de stop cardio-respirator instalat de mai mult timp. Stopul a fost preinstalat de mai mult timp, probabil de mai multe ore. S-a declarat decesul, au fost anunțate Poliția și Parchetul. Circumstanțele vor fi stabilite de către Medicina Legală și Poliție”, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Citeşte şi: FOTO-VIDEO: Crimă ÎNFIORĂTOARE în prima zi de Crăciun. Directorul BCU găsit mort alături de soţie

Ipoteză eşuată

Prima ipoteză a anchetatorilor cu privire la tragedie a constat într-o crimă, urmată de un suicid, însă, în cursul zilei de ieri, procurorii au revenit cu informații care indică, de fapt, un dublu suicid. “Din primele cercetări efectuate, în cursul după-amiezii de ieri, inclusiv concluziile preliminare ăla necropsiei, au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane. Astfel încât, concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis! La un interval de două-trei ore” a declarat, Carmina Pascal, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Din primele informații a reieșit că între cei doi soți nu au existat certuri și nici nu aveau probleme financiare. Bogdan Maleon a fost numit director al BCU în luna aprilie 2015, iar cei doi soți nu aveau copii.

Doliu în lumea academică

Cumplita veste a morţii celor doi soţi a îngrozit întreaga lume academică ieşeană. „În această perioadă de sărbătoare, Universitatea Alexandru Ioan Cuza este îmbrăcată în doliu. Suntem profund şocaţi şi întristaţi de tragedia petrecută în familia profesorului Maleon, cadru didactic al Facultăţii de Istorie şi director al Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre rudele şi prietenii familiei, spre colegi, spre cei care i-au cunoscut. În semn de respect faţă de toţi cei afectaţi, rugăm comunitatea academică şi opinia publică să păstreze o cuvenită discreţie în această situaţie încă greu de înţeles. Dumnezeu să-i odihnească în pace”, este mesajul apărut pe site-ul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Comentarii: