Bulgarii vor alipirea la România

0
830

Trei județe din nord-vestul Bulgariei vor să organizeze un referendum în vederea obținerii unei declarații de independență față de statul bulgar, informează nova.bg-site-ul televiziunii naționale NOVA. Organizatorul acestei consultări populare, Boris Kamenov, a declarat pentru media că după obținerea independenței cele trei județe vor să adere la România. Conform televiziunii NOVA, locuitorii din județele Vidin, Vratsa și Montana spun că vor să scape regiunea de corupția din țară.

”Locuitorii din nord-vest sunt recunoscuți că luptători. Populația acestei regiuni a organizat revoltă împotrivă Imperiului Otoman, precum și așa-numită revoltă Septembrie 1923”, a declarat Boris Kamenov. El a subliniat că ”bulgarii din această regiune nu mai vor să fie părtași la corupție și vor luptă pentru o democrație adevarata”.

Întrebat de ce nord-vestul Bulgariei vrea să devină parte a României, Kamenov a răspuns fără ezitare că sistemul judiciar românesc este mai eficient: ”Sistemul lor judiciar este mult mai democratic și mai reformat”, a spus el. Un alt separatist spune că susține inițiativă și pentru că în regiune nu există nicio activitate economică. ”Lucram la Kozloduy, în Plovdiv și în alte orașe, aici nu este nimic”, a spus bărbatul.

Inițiatorul mișcării de independența a adăugat că numai după ce regiunea va deveni independența, va merge în România cu o propunere de a se alătura acesteia. Întrebat dacă Montană, Vidin și Vratsa ar deveni un fel de Catalonia, Kamenov a spus că în nord-vest este nevoie de ”un om că Puigdemont”.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: