Este doliu în politică! Andrei Alexandru, fostul consilier al lui Nicolae Văcăroiu, a murit în această dimineață

0
1015

Este doliu în politică! Andrei Alexandru, fostul consilier al lui Nicolae Văcăroiu, a murit în această dimineată.

Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe pagină să de Facebook.

”Azi dimineață în zori s-a stins din viață colegul meu de liceu, colaboratorul meu de la Senat și prietenul meu Andrei Alexandru. Era un om puternic, cu convingeri solide așa cum puțini oameni mai întâlnești azi. Dar din păcate pentru el și pentru cei apropiați lui nu a reușit să învingă în această luptă pentru viață, poate cea mai importantă, în pofida faptului că era o fire optimistă.

A studiat matematică, dar s-a dedicat jurnalismului și comunicării după 1990. A lucrat la cotidianul Adevărul, iar ulterior a fost consilierul pe comunicare al fostului președinte al Senatului Nicolae Văcăroiu. După 2012, odată cu alegerea mea că senator, drumurile noastre s-au reîntâlnit și am început o frumoasă colaborare. Știam, pentru că mi-a spus, că avea calitatea de membru PSD și era permanent profund preocupat de evoluția partidului reprezentativ al ștăngii românești. Avea un respect nemărginit pentru fondatorul acestui partid, Ion Iliescu.

Și cu toate acestea, fără că ideile noastre să coincidă, aveam răbdarea și curiozitatea să ne ascultăm. Deseori să ne contrazicem, cu argumente logice sau politice. Dar având mereu în minte un lucru elementar pe care-l accepți fie că ești de stânga sau de dreaptă: apărarea drepturilor și libertăților individului stă la bază oricărei societăți democratice. Era animat de acest principiu la fel de mult că și mine, lucru care m-a făcut să-l respect enorm și să-i acord încredere. În ultimii 3 ani apropierea și colaborarea noastră, chiar dacă avut suișuri și coborisuri, a fost una solidă și fructuoasă. Colegii mei liberali se uitau deseori pieziș știindu-i evoluția politică anterioară, dar comportamentul și loialitatea lui au fost fără de cusur. Părerile și sprijinul lui m-au făcut să trec mai ușor peste dificultățile care nu m-au ocolit în această perioadă. Aveam împreună planuri de viitor și nu știu cine-i va putea suplini lipsă. Viață este nedreaptă prea adesea cu cei buni și cinstiți, păcat! Copiilor lui, la care ținea nespus de mult, familiei, le transmit sincere condoleanțe.

Fie că bunul Dumnezeu să-l aibă-n pace!” a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Andrei Alexandru i-a fost consilier și purtător de cuvânt lui Nicolae Văcăroiu, pe vremea când acesta era președinte al Senatului. Andrei Alexandru a fost purtător de cuvânt și în perioadă în care Nicolae Văcăroiu a deținut funcția de președinte interimar, la momentul primei suspendări a președintelui Traian Băsescu, în 2007.

Sursa: antena3.ro

loading...

Comentarii: