Maramureș: Persoană trimisă în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de influență

0
696

Pe 28.12.2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, ca urmare a finalizării urmăririi penale, efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului D.I.T.,cercetat pentru comiterea infracțiunilortrafic de influență și trafic de influență în formă continuată.

În urma administrării probelor, a rezultat presupunerea rezonabilă că,în luna martie a anului 2015, inculpatul și-a traficat influența pe care o avea pe lângă persoane angajate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Maramureşîn vedereaatribuirii, pentru o altă persoană, a unui contract de prestări servicii de securitate şi sănătate în muncă, de prevenire şi stingere a incendiilor. Ulterior,contractul a fost încheiat între părți, iar ca urmare a acestui fapt, D.I.T. a pretins și obținut lunar, timp de un an(mai 2015-mai 2016), 50% din venitul contractual net, mai exact suma de 22.200 lei.

În anul următor, în același fel și în mod repetat, cu ocazia fiecărei întâlniri,inculpatul a solicitat bani de la aceeași persoană, direct, pentru sine, pretinzând că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul D.G.A.S.P.C. Maramureş și Consiliul Județean Maramureș. În schimbul banilor, D.I.T. a promis că îi va influența pe aceștia să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle lor de serviciu și chiar contrare acestor îndatoriri, în scopul fraudării procedurilor de atribuire a unui contract de prestări servicii de securitate şi sănătate în muncă şi de prevenire şi stingere a incendiilor a căror beneficiară urma să fie D.G.A.S.P.C. Maramureş.

La data de 28.09.2017 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatuluiD.I.T.și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Procurorii au solicitat instanței competente să dispună confiscarea specială de la inculpat a sumei de 22.200 lei, obținută cu titlu de mită în perioada 2015-2016.

La instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijin din partea Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș.

Dosarul a fost înaintat spre judecare către Tribunalul Maramureș.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: