Târg de weekend la Iaşi în parcarea Prefecturii

0
674

Instituția Prefectului – Județul Iași, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Direcția pentru Agricultură Județeană îi invită pe ieșeni la deschiderea pieței de weekend, reeditare a proiectului desfășurat în perioada septembrie 2015 – octombrie 2016. Prima ediție a evenimentului „La Târg” se va desfășura sâmbătă, 13 ianuarie, în intervalul orar 9.00-14.00, piața urmând a rămâne deschisă și în ziua de duminică, în același interval. În continuare, târgul va fi organizat după același program, în ambele zile de weekend, pe amplasamentul deja cunoscut ieșenilor, cel al parcării Instituției Prefectului.

Evenimentul „La Târg” este dedicat micilor producători, ieșenii având posibilitatea să deguste și să cumpere produse autentice locale, alimente proaspete, diverse obiecte de artizanat, direct de la cei care le realizează. Ieșenii vor putea alege dintr-o variată gamă de produse de panificație, prăjituri și dulciuri de casă, preparate din carne, dulcețuri și gemuri, zacuscă, miere și produse apicole, cașcaval de casă, brânză de burduf și telemea de oaie, legume și fructe, murături, zarzavaturi, precum si alte produse. „Ne bucurăm că împreună cu partenerii noștri instituționali am găsit noi modalități de susținere a producătorilor autohtoni. Evenimentul «La Târgu» va avea loc la fiecare sfârșit de săptămână și ne dorim să devină un eveniment constant pe agenda de promovare a Iașului”, declarat prefectul Marian Șerbescu. „Îi vom aștepta pe ieșeni în fiecare sâmbătă și duminică și cred că proiectul acesta poate deveni un punct de atracție atât pentru cetațeni, cât și pentru vizitatorii care ne vizitează orașul, dar și pentru producătorii locali”, a declarat directorul DAJ, Laurențiu Precup.
Producătorii interesați de participare se pot înscrie completând formularul special pus la dispoziția lor la Direcția pentru Agricultură Județeană sau pot contacta organizatorii la adresa Iași, b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 47-49, telefon 0232.255.958, precum și la adresa de email. dadr@dadris.ro. Participarea este gratuită, producătorii având însă obligația să respecte normele impuse de un asemenea eveniment.

loading...

Comentarii: