Expoziție eminesciană la Ateneul din Iași

0
809

Diamantul Coroanei din colecţia Eminescu a anticarului Dumitru Grumăzescu este cartea cea mai mică din Europa, o ediţie a poeziei Luceafărul.

Colecţia Eminescu este una de excepţie, cu peste 8.000 de exemplare, iar piesa de rezistență o reprezintă colecția de cărţi liliput.

Cartealiliput ce conținepoeziaLuceafărul, are latimeașilungimea de 3 milimetri, a fost scrisă pe foițe de bacnota a câte șase strofe și poate fi citită doar la microscop. La acest exponat s-a lucrat peste un an și opt luni. Cartea minusculă poate fi admirată în cadrul expoziției “Vreme trece, vreme vine” oferită de Galeriile Anticariat “Dumitru I. Grumazescu”, și va fi expusă în foaierul Ateneului din Iași.

Expoziţia mai prezintă şi cărți, ilustrate, picturi pe pânză sau pe carton cu portretul lui Mihai Eminescu sau ilustraţie la opera sa, statuete şi alte elemente care îl au ca sursă de inspiraţie pe marele poet.

Vernisajul expoziției are loc, luni 15 ianuarie 2018, ora 13.30, în foaierul Ateneului dinI ași, în prezența anticarului Dumitru Grumăzescu.

Intrarea este liberă.

loading...

Comentarii: