„Vulturii Carpaţilor” pregătesc o nouă misiune în Afganistan

0
1021

Luni, 15 ianuarie, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, din Cincu, militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” vor desfășura o secvență tactică a Exercițiului de repetare a misiunii (MRE – mission rehearsal exercise).

Exercițiul, denumit Vulturii Carpaţilor 18.01, care se desfășoară între 12 și 20 ianuarie, are ca scop evaluarea stadiului pregătirii militarilor pentru participarea, începând cu luna februarie, la misiunea Resolute Support din Afganistan.

Jurnaliştii care doresc să ia parte la activitate vor fi aşteptaţi luni, 15 ianuarie între orele 10.30 şi 10.45, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”.

De asemenea, pentru acreditare sunt rugaţi să trimită datele de identificare (numele şi prenumele, instituţia media pe care o reprezintă, seria şi numărul actului de identitate şi al legitimaţiei de presă, precum şi numărul de înmatriculare al autovehiculului), până luni, 15 ianuarie, ora 08.00, pe adresa de email [email protected] Persoană de contact: locotenent Crinu Şincari, telefon 0760820635.

Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” va executa, în perioada februarie – august 2018, misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei în zona de apărare terestră apropiată a Bazei Aeriene Militare Kandahar, în scopul sprijinirii TAAC South (Train, Advise and Assist Command South), precum şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane.

Unitatea este constituită, în majoritate, din militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” care au mai participat la misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo (2005 şi 2007) şi Afganistan (2008).


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: