Propunerea PSD pentru Prim-ministru al României: europarlamentarul Viorica Dăncilă

0
1165

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcția de Prim-ministru al Guvernului României!

„Mă bucură această desemnare în contextul în care a fost o decizie democratică a partidului, luată în consens de către toți membrii Comitetului Executiv Național. Împreună ne asumăm această propunere și tot împreună trebuie să formăm o echipă atât din punct de vedere administrativ, cât și politic pentru a continua munca guvernului condus de colegul nostru, Mihai Tudose, pentru implementarea coerentă a programului de guvernare.

Sunt convins că domnul președinte Iohannis nu va pune în pericol stabilitatea țării și va învesti cu celeritate un guvern care trebuie să se preocupe urgent de câteva aspecte foarte importante: continuarea proiectelor de investiții în autostrăzi și restul infrastructurii rutiere, construirea celor 3 spitale regionale și organizarea evenimentelor care marchează Centenarul Marii Uniri!
Vă doresc succes stimată doamnă Viorica Dăncilă! Să aveți diplomația și energia necesare pentru a gestiona situația țării într-un moment foarte important. Sunt convins că experiența acumulată în Parlamentul European va constitui un instrument eficient pentru a canaliza România în direcția europeană corectă” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Cine este Viorica Dăncilă?

Viorica Dăncilă este din județul Teleorman, acolo unde a fost președintele organizației de femei din 2005 până în 2009. Ulterior, Dăncilă a plecat în Parlamentul European, unde se află la al doilea mandat. Europarlamentarul Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede din judeţul Teleorman.

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. În 2006 a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană.

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze.

Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD – Oraş Videle.

La 21 ianuarie 2009 devine europarlamentar social-democrat ca urmare a părăsirii de către Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naţionali. În cadrul Parlamentului European a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar şi al Delegaţiei pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi membru titular în Comisia pentru bugete şi în Delegaţia pentru relaţiile cu Israel.

A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD+PC în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009. Este membră în Comisia de Agricultură şi dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi în Delegaţia la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

loading...

Comentarii: