Persoane deosebit de periculoase, prinse de poliţiştii ieşeni

0
674

Direcţia de Investigaţii Criminale organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și cea de identificare a cadavrelor şi persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv cea de clarificare a situaţiei persoanelor dispărute.

Săptămâna aceasta, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, au fost depistate 197 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Înperioada 12 – 18 ianuarie a.c., poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 130 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 88 de minori.

De asemenea, au fost depistate 67 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 47 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 6 aveau mandate de arestare preventivă, 10 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare și 4 aveau emise sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate.

De exemplu, un bărbat, de 33 de ani și o femeie, de 27 de ani, cetățeni slovaci, împotriva cărora autoritățile judiciare din Cehia au emis mandate europene de arestare pentru comiterea infracțiunii de omor au fost depistați de polițiștii din Iași, la data de 18 ianuarie a.c., în comuna Miroslava și au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Iași.

La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 8 de Poliție din București au depistat un bărbat, de 45 de ani, din București, împotriva căruia Tribunalul București a dispus condamnarea la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova, pentru executarea pedepsei.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: