Tulcea: Medic condamnat la 4 ani închisoare cu executare și 4 ani interdicție de exercitare a profesiei pentru luare de mită

0
740

de 22.01.2018 Curtea de Apel Constanţa a respins ca nefondate apelurile părţilor şi a menţinut hotărârea Tribunalului Tulcea prin care le-a condamnat pe Chirvăsuţă Cecilia – șef secție Cardiologie în cadrul S.J.U. Tulcea la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de medic, pe o perioadă de 4 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită și pe Vlad Marcela – asistent medical, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de asistent medical, pe o perioadă de 2 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Hotărârea este definitivă.

În fapt, Chirvăsuţă Cecilia – șef secție Cardiologie în cadrul S.J.U. Tulcea, jud. Tulcea, împreună cu Vlad Marcela – asistent medical, au condiționat actul medical de oferirea unor sume de bani și au solicitat foloase necuvenite în legătură cu stabilirea de diagnostice false în vederea obţinerii pe nedrept de certificate de handicap şi pensii de invaliditate.

Ca urmare a activităților de cercetare au fost identificate în cazul medicului 15 situații de luare de mită iar, în cazul asistentei, 4 acte materiale.

În cauză, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Tulcea au fost delegați de procurorul de caz să efectueze acte de procedură penală. Astfel, la data de 28.10.2015, a fost realizată o activitate de prindere în flagrant a celor două după ce au primit de la un investigator câte 200 lei pentru a efectua demersurile medicale necesare ca o persoană să primească un diagnostic corespunzător în vederea obținerii dreptului de pensie pe caz de boală.

Precizam faptul că, anterior, cele două mai primiseră de la un martor denunțător sumele de 1000 lei și respectiv 100 lei, în același scop.

Pentru întocmirea materialului probator, în cauză au fost efectuate 5 percheziţii, una la Camera de Garda a Secției de Cardiologie și 4 domiciliare.

În cauză s-a beneficiat de suportul Serviciului Operații din cadrul D.G.A., pentru documentarea activității infracționale a persoanelor mai sus menționate, fiind introdus în cauză un investigator.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: