UPDATE: Un polițist a fost urmărit și înjunghiat în fața spitalului Sf. Spiridon

1
2847

Duminică dimineață, 28 ianuarie 2018, un poliţist angajat al Brigăzii de Operaţiuni Speciale, a fost înjunghiat după ce a avut un conflict spontan cu două persoane în clubul Skin din Iaşi.

Poliţistul-Iulian Dumitraș– era în timpul liber, el aflându-se în club alături de prietena sa, iar la finalul petrecerii a intrat în conflict cu doi interlopi, apropiați ai clanului Corduneanu, aflați și ei în club. Din primele informații, omul legii a fost lovit peste față chiar în incinta localului Skin. După încăierare, Dumitraș a luat un taxi și s-a îndreptat spre spital pentru a prim îngrijiri medicale. În apropierea Spitalului „Sf. Spiridon” a fost ajuns de agresori și a fost înjunghiat.

„În urma unei agresiuni, un pacient de 33 de ani a ajuns la spital. A fost diagnosticat cu două plăgi: una la nivelul umărului stâng, cealaltă la nivelul scalpului si fractură de piramidă nazală. A fost evaluat, tratat și a fost trimis către Spitalul de Neurochirurgie pentru consult de specialitate. Evoluția, speram sa fie una favorabilă, iar pronosticul este unul bun”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medicul coordonator al Unității de Primire Urgențe.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, subinspectorul Anca Vîjiac, a declarat că a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, ancheta fiind condusă de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a declarat că în cazul poliţistului înjunghiat astăzi la Iaşi, sunt implicaţi membri ai clanului Cordunenilor, care urmează să fie audiaţi.

„Este vorba de clanul Cordunenilor. Urmează să fie audiaţi. S-a emis mandat de aducere ca să fie aduşi la parchet pentru audieri”, a declarat, pentru Mediafax, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.

UPDATE:

Polițiștii au reținut până în prezent o persoană. Ei au un cerc de suspecți, iar în cel mai scurt timp toate persoanele implicate în altercație vor fi trase la răspundere.

„Pe 28 ianuarie, la ora 23.30, procurorii au dispus reţinerea inculpatului, de 42 de ani, deoarece există suspiciunea rezonabilă a comiterii infracţiunii de tentativă la omor asupra persoanei vătămate, angajată a IGPR şi care, în momentul infracţiunii, se afla în afara programului. În noaptea de 27 spre 28 ianuarie, a existat un conflict în primă fază, în interiorul localului, conflict în cadrul căruia persoana vătămată a fost lovită de un alt bărbat neidentificat încă, aparent dintr-un motiv neîntemeiat. Victima a părăsit localul, pentru a merge la spital, iar, în afara clubului, a fost abordată de inculpat, însoţitor al agresorului din interiorul localului, între cei doi având loc un incident violent. Apoi, ambele persoane au mers către Spitalul Sf. Spiridon, s-au reîntâlnit la intrarea în unitate, iar, acolo, inculpatul a agresat femeia care însoţea victima, după care, cu un cuţit, a lovit persoana vătămată în zona capului şi a umărului stâng. Victima a suferit leziuni pentru vindecarea cărora, deocamdată, sunt necesare 25-30 de zile de îngrijiri medicale”
, a a declarat Carmina Pascal, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Atacatorul se numeşte Radu Constantin Holban, în vârstă de 42 de ani. El este acum cercetat pentru tentativă de omor. Radu Constantin Holban este jurist de meserie şi administrator de firme. Agresoul a fost reţinut pentru 30 zile.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

1 COMENTARIU

  1. Ce tentativa de omor bai pisatilor … trebuia deschis dosar pt abuz de figuri .. pai ala se credea in sectie cu militienii aia mai prosti ca girofarul?

Comments are closed.