Polițiștii ieșeni au declarat război șoferilor indisciplinați în trafic. S-au dat sute de sancțiuni

0
531

În perioada 27-28 ianuarie, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni punctuale, pe drumurile naţionale şieuropene aflate în aria de responsabilitate, pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de conducătorii autocare nu respectă regimul legal de viteză. A fost folosită aparatura radar din dotare. A fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere.

Au fost aplicate 432 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 200.000 lei, dintre care 248 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri. Au fost reţinute 46 de permise de conducere. Au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

De exemplu, în ziua de 28 ianuarie a.c., un tânăr, din mun. Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, pe D.E. 583, între localităţile Sîrca şi Budăi a fost depistat de aparatul radar circulând cu viteza de 161 km/h, viteza legală admisă fiind de 100 km/h. Acesta a fost sancţionatcontravenţional cu amendă în valoare de 1.450 lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 zile.

Pe 27 ianuarie, un bărbat, de 47 ani, din jud. Iaşi, în timp ce conducea un autoturism pe D.E. 583, în afara loc. Leţcani a fost depistat de aparatul radar circulând cu viteza de 155 km/h, viteza legală admisă fiind limitată prin indicator rutier la 50 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 zile.

loading...

Comentarii: