Centenar în şcoala ieşeană

0
781

Asumându-și misiunea de a susţine demersul educativ în sensul cunoașterii și respectării trecutului istoric, a impunerii valorilor autohtone și naționale ca fundament în formarea atitudinii civice a tinerei generații, Inspectoratul Școlar Județean Iași a lansat Programul Centenar în unitățile de învățământ din județul Iași, în care sunt cuprinse proiectele, manifestările și acțiunile din anul școlar 2017-2018 dedicate Centenarului Marii Uniri: conferințe, expoziții tematice, lansări de carte, excursii de documentare, simpozioane, spectacole, dezbateri etc. Evenimentele organizate cu această ocazie se adresează elevilor, părinților și profesorilor, în egală măsură, reprezentând o invitație către coagularea forțelor actorilor educaționali, care să conducă la celebrarea unui eveniment unic ai cărui martori istorici suntem. Apreciem importanța acestui moment istoric, ale cărui dimensiuni educative sunt prioritare, pentru că Centenarul este un recurs la memorie și o cuvenită reverență față de jertfele de pe câmpurile de luptă. Iar tânăra generație, societatea românească în ansamblu, trebuie să dea dovadă de recunoștință și să cinstească memoria eroilor de la 1918. afirmă Inspectorul Școlar General, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș.

Pentru cei care doresc să afle detalii în acest sens, Programul Centenar poate fi consultat prin accesarea paginii Centenar în școala ieșeană, de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Iași (www.isjiasi.ro), respectiv al profesorilor de Istorie din Iași (www.isui.ro).


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: