Ministrul Apărării Naţionale s-a întâlnit cu ambasadorul Canadei, la sediul M.Ap.N.

0
619

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut miercuri, 31 ianuarie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu ambasadorul Canadei la Bucureşti, Kevin Hamilton.

Agenda de discuţii s-a concentrat pe evoluţia cooperării în domeniul apărării şi perspectivele favorabile pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor militare, atât în format bilateral, cât în cadrul iniţiativelor derulate la nivel NATO. În context, ministrul Mihai Fifor a adresat mulţumiri pentru contribuția substanțială a Canadei la initiaţivele aliate implementate pe teritoriul țării noastre şi în regiunea Mării Negre, precum şi pentru participarea forțelor armate canadiene la exerciţiile multinaţionale în vederea întăririi interoperabilităţii aliate.

Un subiect important pe agenda discuțiilor dintre cei doi oficiali l-a reprezentat întărirea cooperării între cele două armate în domeniul medicinei militare şi asistenţei psihologice, inclusiv în ceea ce privește îmbunătățirea sistemului de cercetare, gestionare a riscului, diagnosticare și tratament specifice afecțiunilor de stres posttraumatic.

În context, ministrul apărării naţionale a exprimat interesul părţii române pentru înfiinţarea unui Centru naţional de psihologie operaţională şi o viitoare colaborare româno-canadiană pe acest subiect.

În perioada urmatoare, o delegație formată din reprezentanți ai M.Ap.N. se va deplasa în Canada pentru un schimb de experiență în acest domeniu.

loading...

Comentarii: