Programul cinematografului Ateneu în perioada 5-11 februarie 2018

0
824

Luna iubirii începe la Cinema Ateneu cu lungmetrajul Cincizeci de umbre descătușate.Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, cea de-a treia parte a seriei bazate pe fenomenul best-seller Fifty Shades, se vede în premieră pe 9 februarie, de la ora 20.00. Pasiune, dragoste, dramă, lux și adrenalină.Un amestec de sentimente numai bune de oferit în dar de Sf. Valentin. Celebrează luna iubirii cu un film care aduce dragostea la noi nivele, și îi arată fețele ascunse, din umbră.

Un timp bun veți avea și vizionând filmul Good Time: Pe bune, o să-ți placă, premiat cu distincția pentru Cel mai bun compozitor la Cannes, în 2017. Îl puteți vedea aici în rol principal pe Robert Pattinson, devenit celebru la nivel internațional pentru rolul vampirului Edward Cullen în Saga Twilight. Interpretarea din filmul Good Timea atras aprecierea presei internaționale, jocul lui fiind coniderat cea mai bună interpretare din cariera actorului.

Revedem în această săptămână noutatea cinematografiei românești, primul film cu gay, rromi și manele din România, Soldații. Poveste din Ferentari. După gala de pe 4 februarie la care au fost prezenți regizoarea Ivana Mladenovic și scriitorul și actorul principal Adrian Schiop, proiectăm din nou filmul care a fost premiat recent cu Premiul Cineuropa la Trieste Film Festival – Alpe Adria Cinema!

Ne aventurăm săptămâna aceasta în larg cu o pară uriașă, dar intrăm curajoși și în castelul lui Dracula.Vedem în premieră animația 3D Familia Monstrulescu, și revedem Incredibila poveste a perei uriașe- 2D.Ambele animații sunt dublate în limba română.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

5 februarie 2018
Ora 18.00 – „Good Time” – Pe bune, o să-ți placă (regia Ben Safdie, Joshua Safdie) – PREMIERĂ – Nerecomandat sub 15 ani
Ora 20.00 – „Soldații. Poveste din Ferentari” – (regia Ivana Mladenovic) – Nerecomandat sub 15 ani

7 februarie 2018
Ora 18.00 – „Good Time” – Pe bune, o să-ți placă (regia Ben Safdie, Joshua Safdie) – Nerecomandat sub 15 ani
Ora 20.00 – „Soldații. Poveste din Ferentari” – (regia Ivana Mladenovic) – Nerecomandat sub 15 ani

9 februarie 2018
Ora 18.00 – „Good Time” – Pe bune, o să-ți placă (regia Ben Safdie, Joshua Safdie) – Nerecomandat sub 15 ani
Ora 20.00 – „Fifty Shades Freed” – Cincizeci de umbre descătușate (regia James Foley)– PREMIERĂ – Nerecomandat sub 15 ani

10 februarie 2018
Ora 12.00 – „Incredibila poveste a perei uriașe” – (regiaAmalie Næsby Fick, JørgenLerdam, Philip Einstein Lipski) – AG

11 februarie 2018
Ora 12.00 – „Familia Monstrulescu” – Happy Family – 3D – (regia Holger Tappe) – AG
Ora 15.00 – „Fifty Shades Freed” – Cincizeci de umbre descătușate (regia James Foley) – Nerecomandat sub 15 ani

Good Time – Pe bune, o să-ți placă – PREMIERĂ – Nerecomandat sub 15 ani
Regia: Benny Safdie, Josh Safdie
Cu: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh
Gen: dramă
Durata: 100 minute
Trailer:https://www.youtube.com/watch?v=G6Z9qUEXMTQ

Prezentat în premieră în mai, în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, thrillerul „GOOD TIME” regizat de Josh și Benny Safdie
„Nu există, pur și simplu, alți regizori capabili să genereze comedie și suspans în același timp și la un asemenea nivel” scria INDIEwire despre cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Josh și Ben Safdie, care, în „GOOD TIME”, se întorc pe străzile rău famate ale New York-ului lor natal pentru a spune povestea a doi frați imediat după ce aceștia ratează un jaf plănuit în cartierul Queens. Marcat de secvențe în care mezinul Nick (interpretat de regizorul Benny Safdie) navighează în birocrația instituțională din New York în timp ce fratele său mai mare Connie (Robert Pattinson) încearcă să îl salveze atât pe el cât și pe sine însuși, filmul este „un thriller care te ține cu sufletul la gură” (Variety) în care frații Safdie explorează dinamicile familiare împinse la limită.
Josh și Benny Safdie se află la prima colaborare cu actori consacrați precum Robert Pattinson, protagonistul lungmetrajului „Cosmopolis” (regia David Cronenberg), devenit celebru la nivel internațional pentru rolul vampirului Edward Cullen în Saga Twilight, sau Jennifer Jason Leigh, nominalizată la Oscar pentru interpretarea personajului Daisy Domergue din „The Hateful Eight” („Cei 8 odioși”) al lui Quentin Tarantino.
Despre participarea lui Robert Pattinson în „GOOD TIME”, INDIEwire apreciază că estecea mai bună interpretare din cariera actorului în timp ce Time Out New York titrează: „Robert Pattinson incendiază ecranul în acest thriller alert și feroce al celor doi regizori din New York, Frații Safdie”.
Sinopsis:După ce un jaf ratat la o bancă îl trimite în închisoare pe fratele său mai mic, Constantine Nikas (Robert Pattinson) pornește într-o stranie odisee în lumea interlopă a orașului, în încercarea tot mai disperată și periculoasă de a-și elibera fratele.
Pe parcursul unei nopți pline de adrenalină, Constantine este prins în marasmul unei descinderi într-o realitate violentă și haotică, străduindu-se din răsputeri să-și salveze fratele și pe sine însuși, știind că viețile lor atârnă de un fir.

Soldații. Poveste din Ferentari.
Regia: Ivana Mladenovic
Cu: Adrian Schiop, Vasile Pavel – Digudai, Ștefan Iancu, Nicolae Marin – Spaniolul, Kana Hashimoto
Gen: dramă
Durata: 119 minute
Trailer: WuMW679lnNE&t=25s

Filmul Soldații. Poveste din Ferentari a fost distins cu un premiu și 6 nominalizări dintre care 2 la Festivalul Internațional de film San Sebastian pentru Cel mai bun film. Recent, acesta a fost premiat cuPremiul Cineuropa la Trieste Film Festival – Alpe Adria Cinema!

Doctorat în manele.Săraci, dar se iubesc sincer. Ferentari, o altă față a Bucureștiului în care Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, documentează un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să îl ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.„Banii te fac pe tine sau tu îi faci pe ei?”, îl întreabă Alberto pe Adi, până când își dau seama că dragostea i-a făcut pe amândoi.

Cincizeci de umbre descătușate – PREMIERĂ
Regia: James Foley
Cu: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Eloise Mumford, Rita Ora.
Gen: dramă
Durata: 105 minute
Trailer:https://www.youtube.com/watch?v=nJCc5HRPxYA

Sărbătorim Sf. Valentin la Cinema Ateneu cu unul dintre cele mai așteptate filme, Cincizeci de umbre descătușate, în premieră, pe 9 februarie, de la ora 20.00.
Jamie Dornan și Dakota Johnson se reîntorc în rolurile lui Christian Grey și Anastasia Steele în CINCIZECI DE UMBRE DESCĂTUȘATE, cel de-al treilea capitol al seriei bazate pe fenomenul best-seller Fifty Shades, cărți scrise de autoarea E. L. James.

Lăsând în urmă umbrele trecutului, noii Christian și Ana se bucură de o viață luxoasă și de o relație deosebită în calitate de domnul și doamna Grey. Dar, pe măsură ce Ana intră în rolul ei de doamna Grey și se relaxează într-o stabilitate necunoscută, noile amenințări ar putea pune în pericol sfârșitul lor fericit înainte ca acesta să înceapă.

CINCIZECI DE UMBRE DESCĂTUȘATE e regizat de James Foley (Fear, House of Cards) și produs de Michael De Luca, Dana Brunetti și Marcus Viscidi, alături de E. L. James, creatoarea acestei serii.Scenariul îi aparține lui Niall Leonard, bazat pe romanul lui James.

Incredibila poveste a perei uriașe – dublat în limba română
Regia: Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam
Cu: Alfred Bjerre Larsen, Liva Elvira Magnussen, Peter Frödin
Gen: animație, aventură, familie
Durata:
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=txoKuEfZVNE

O aventură pe o insulă misterioasă? O pară uriașă în loc de vapor? Animația „Incredibila poveste a perei uriașe” este bazată pe cartea marelui desenator de benzi desenate Jakob Martin Strid și a fost selectată în secțiunea Generation Kplus a Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2018.

Elefantul Sebastian şi prietenul său cel mai bun, un motan pe nume Mitcho, trăiesc în Oraşul Însorit, un loc liniştit de pe coastă. Totul e minunat aici, până când, într-o zi, primarul JB dispare! Ieşit la pescuit, Mitcho prinde în undiţă o sticlă cu mesaj de la JB, naufragiat pe Insula Misterioasă, de unde cei doi ar trebui să-l aducă imediat acasă. În sticlă se află şi o sămânţă micuţă, pe care ei o plantează.Peste noapte, din ea creşte o pară gigantică! Fructul uriaş este, de fapt, un vapor cu care Sebastian, Mitcho şi un amic de-al amuzantului profesor Glucoză vor porni într-o aventură periculoasă cu piraţi, un dragon de mare şi nişte fantome curioase. E nevoie de mult curaj din partea aventurierilor, dar nimic nu-i poate opri. Sunt hotărâţi să găsească Insula Miserioasă şi să-l aducă acasă pe JB.

HAPPY FAMILY – Familia Monstrulescu – PREMIERĂ – dublat în limba română
Regia: Holger Tappe
Voci: Emily Watson, Jason Isaacs, Nick Frost
Voci în limba română: Silvia Gâscă, Ionuț Ionescu, Alexandra Radu, Dani Nițu.
Gen: animație, comedie
Durata: 86 minute
Trailer:https://www.youtube.com/watch?v=ddy7pbYjRPI

Bazat pe carteaFamilia Monstrulescu este o adaptare a romanului bestseller “Happy Family”
de David Safier, câştigătorului Premiului Emmy.

Animația este povestea unei familii fericită, dar numai la prima vedere. De fapt, mama se luptă cu librăria pe care o deține, și care e în faliment, tatăl, cu șeful tiranic, fiica, o adolescentă aflată la prima iubire, nu e nici ea scutită de neplăceri, iar fiul are de îndurat zile grele la școală din cauza colegilor care îl agresează. Ca și cum nu le era de ajuns, cei patru merg la un bal mascat unde Baba Yaga îi blestemă, așa că familia „fericită” se transformă în familia Monstrulescu. Urmează o cursă de-a latul și de-a lungul lumii, întâlniri cu monștri adevărați, și aventuri monstruos de amuzante, la finalul căreia cei patru vor vedea dacă decid să se întoarcă la viața dinainte, sau au curajul să o ia de la început.

Biletele vor fi puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

Preț bilet normal: 12 lei
Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)
Detalii pe:
Facebook: Cinema Iași
Site-ul www.ateneuiasi.ro

Comentarii: