Iaşul a câştigat titlul de „Emerging City of the Year” la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards

0
1115

Municipiul Iași a câştigat titlul de „Emerging City of the Year” la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards, care a avut loc în zilele de 31 ianuarie și 1 februarie 2018 în capitala Poloniei, Varşovia. Iașul a concurat cu Debrecen (Ungaria), Kaunas (Lituania), Košice (Slovacia), Ostrava (Cehia) şi Plovdiv (Bulgaria) la categoria „Orașul anului pentru dezvoltarea industriei IT & Outsourcing din Europa Centrală și de Est (în afara Poloniei)”.

Premiul a fost primit de către primarul Mihai Chirica, edilul fiind invitat de organizatori să fie și membru al juriului și, în plus, să prezinte într-o sesiune separată argumentele atractivității Iaşului în faţa celor mai mari jucători din industria de Outsourcing la nivel european.

„Acest premiu, care ne onorează și ne bucură, este încă o frumoasă recunoaștere a unei realități puse în lumină de mai multe analize recente: Iașul se află în topul celor mai dinamice orașe ale României, cu un ritm susținut de creștere economică și cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sănătoase, iar acest lucru se datorează, în mare parte, tocmai dezvoltării spectaculoase a industriei IT și de Outsourcing din ultimii ani. În numele comunității ieșene, mulțumesc organizatorilor Galei și partenerilor noștri locali, dar, mai ales, țin să mulțumesc public miilor de antreprenori și specialiști din IT și Outsourcing care au îndrăznit să investească și să se dezvolte în Iași. Mulțumesc, de asemenea, mediului educațional, școlilor și universităților din Iași pentru efortul constant de a genera această forță de muncă bine pregătită și competitivă, care transformă orașul nostru într-un pol de dezvoltare IT recunoscut la nivel național și, iată, chiar și european. Ca primar, am sprijinit și voi susține întotdeauna proiectele și inițiativele care confirmă și consolidează statutul Iașului de oraș al inteligenței și creativității”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Municipiul Iași a fost reprezentat la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards și de compania Conduent (www.conduent.com), unul din cei mai mari angajatori din regiune în acest domeniu, nominalizat la doua categorii „Compania de Outsourcing a anului (BPO)” și „Cele mai bune initiative de marketing din 2017“ pentru filialele din Iași (România) și Lodz (Polonia), precum și de proiectul Fab Lab Iași (www.fablabiasi.ro), nominalizat la categoria „Cea mai bună colaborare între mediul de business și cel universitar”. De asemenea, revista PINmagazine, publicație a industriei regionale de IT & Outsourcing (www.pinmagazine.ro), a fost partener media al evenimentului. Alte nominalizări din România au fost Allianz Technology – Actuarial Support Center („Cel mai mare furnizor de servicii unice”) și SCC Heroes cu operațiuni în Ungaria („Compania de recrutare a anului”).

Peste 300 de lideri de opinie din domeniu au fost prezenți la a VI-a editie a Galei CEE Shared Services and Outsourcing Awards, cu mai mult de 50 de firme interesate în stabilirea sau dezvoltarea afacerilor în industria serviciilor în Europa Centrală. Gala de premiere a fost precedată de un summit de jumătate de zi compus din paneluri, în care a fost dezbătută tema „shared services and outsourcing sector” în sesiuni cu date concrete din domeniu.

Având prezență atât în mass-media locale, cât și internaționale, Gala CEE Shared Services and Outsourcing promovează regiunea Europei Centrala și de Est ca destinație de servicii de clasă mondială pentru companii globale care operează în Europa, America de Nord și Asia.

Europa Centrală și de Est este bine stabilită ca o destinație de clasă mondială pentru centrele de servicii partajate și investițiile BPO. Cu Polonia recunoscută drept cea mai puternică zonă din regiune, alte țări precum Ungaria, Cehia, România, Lituania și Letonia sunt destinații importante de investiții. În cadrul Galei, companiile globale de servicii partajate, proiectele de servicii pentru afaceri și profesioniștii sectorului primesc premii de recunoaștere, din partea unui juriu independent din partea industriei, pentru contribuția lor la dezvoltarea sectorului de servicii pentru întreprinderi în Europa Centrală și de Est pentru anul precedent.

Mai multe detalii despre Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards 2018 puteți găsi aici: http://ceeoutsourcingawards.com/.

loading...

Comentarii: