Ne batem joc de VALORILE Iaşului! Meci de ADIO în handbalul ieşean

0
602

Politehnica Iaşi – HC Vaslui 30-30 (13-15) în etapa a III-a a returului Ligii Naţionale masculine de handbal.

În primul meci oficial al anului, desfăşurat în Sala LPS (neîncăpătoare pentru o asemenea partidă, cu un spectacol de zile mari oferit de galeria ieşeană) şi contând pentru etapa a III-a a returului Ligii Naţionale masculine de handbal, formaţia Politehnica Iaşi a încheiat la egalitate, 30-30 (13-15) cu HC Vaslui. Oaspeţii au condus în cea mai mare parte ostilităţile, iar la vestiare au intrat cu două goluri avans după ce tabela indica 13-13 în minutul 29. Tot ei au început mai bine şi actul secund, s-au distanţat la cinci goluri (20-15, 21-16), dar Politehnica n-a cedat şi a înscris golul egalării prin Vancea, din aruncare de la 7 metri, cu câteva secunde înainte de final!

Golurile formaţiei ieşene au fost marcate de Vancea 10, Carali 4, Bulov 4, R. Bursuc 3, Niţu 3, Chirilă 3, C. Bursuc 2 şi Dimofte 1, în timp ce de la HC Vaslui s-au remarcat Dediu 9, G. Bujor 6 şi Ungureanu 6.

Echipa ieşeană a intrat astăzi în a şasea lună pentru care nu este plătită, dar pare hotărâtă să-şi continue aventura în Liga Naţională, etapa viitoare având programat duminică (ora 12:30) meci în deplasare cu Dobrogea Sud Constanţa.

Handbaliştii de la Politehnica Iaşi, pregătiţi de antrenorul Florin Spiridon şi supervizaţi de directorul tehnic Cornel Bădulescu, trăiesc un veritabil coşmar de câteva zile, meciul de astăzi, din Sala LPS, de la ora 17:00, fiind probabil unul de adio! Adversară le va fi HC Vaslui, iar meciul era foarte important, deoarece ambele combatante vor continua campionatul în play-out, unde se va porni la drum cu toate rezultatele înregistrate în compania celorlalte grupări din această a doua parte a clasamentului. Partida va conta pentru etapa a III-a a returului, dar devine tot mai greu de crezut că Politehnica va supravieţui până în faza a doua a campionatului!

Astăzi, jucătorii intră în a şasea lună pentru care nu sunt plătiţi, iar Consiliul Judeţean Iaşi, care prin vocea preşedintelui Maricel Popa şi-a exprimat hotărârea de a susţine financiar echipa pe termen lung, a întârziat să-şi oficializeze implicarea, aşa că băieţii sunt descumpăniţi. „Tot ce am declarat rămâne valabil. Mă doare să ştiu cât suferă aceşti jucători, dar, deocamdată, n-am găsit varianta ideală prin care să ne implicăm. Căutăm în continuare cea mai bună soluţie, deoarece vrem să pornim cu dreptul, iar implicarea noastră să nu poată fi contestată în niciun fel”, a declarat, marţi, preşedintele Maricel Popa, zi în care Săulescu şi Ciobanu şi-au reziliat angajamentele cu Politehnica. La acea oră, lotul cuprindea unsprezece jucători valizi, singurul portar disponibil fiind Pleşca.

Ieri, jucătorii au purtat din nou discuţii cu Vasile Manole, preşedintele CS Politehnica, discuţii în urma cărora Sâncelean şi-a reziliat şi el contractul. Chirilă, Bursuc şi Chiş sunt accidentaţi, aşa că pentru meciul de astăzi au rămas valizi doar şapte jucători de câmp! „Vedem la ora meciului ce jucători vor mai veni la sală. Vom intra pe teren pentru a se vedea situaţia în care a ajuns handbalul ieşean şi că trebuie investit de urgenţă. Consiliul Judeţean ne-a amânat foarte mult, nu mai putem crede doar în promisiuni. De luni de zile ni se tot promite că problemele noastre vor fi rezolvate, dar concret nu s-a întâmplat nimic îmbucurător. Va fi un meci tare ciudat cu HC Vaslui. Nici nu vreau să mă gândesc la vreo eliminare sau accidentare în tabăra noastră, deoarece există pericolul să nu avem nicio rezervă”, a declarat Ciprian Vancea, căpitanul echipei.

Menţionăm că salariile jucătorilor trebuiau plătite de Primăria Iaşi prin Fundaţia Sportului Ieşean.

Sursa: ZiarulEvenimetul.ro 

Comentarii: