CUPA DAVIS 2018 / ROMANIA – LUXEMBURG: Cum sunt programate meciurile

0
901

România și Luxemburg sunt la egalitate după prima zi a duelului din primul tur al Grupei a II-a, Zona Euro-Africană a Cupei Davis. Marius Copil a adus punctul României, trecând de Christophe Toll, 6-3, 6-2.

Ugo Nastasi l-a învins în primul meci pe Nicolae Frunză, scor 7-6, 1-6, 6-3.

Nicolae Frunză, numărul 596 mondial, îl va întâlni pe Ugo Nastasi, sâmbătă, de la ora 12:00, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în prima partidă a confruntării dintre echipele de tenis ale României şi Luxemburgului. Cele două selecționate se întâlnesc în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa / Africa a Cupei Davis.

Duminică, de la ora 11:00, este programat meciul de dublu care va opune perechile Florin Mergea / Horia Tecău şi Ugo Nastasi / Christophe Tholl. În ultimele două partide ale întâlnirii de la Piatra Neamţ, Marius Copil va juca împotriva lui Ugo Nastasi, iar Nicolae Frunză îl va avea ca adversar pe Christophe Tholl. Asta dacă nu cumva scorul îi va determina pe căpitanii nejucători să folosească alţi jucători în ultima zi.

Întâlnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamţ se va disputa după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi (nu cinci), desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum).

Totodată, în cazul în care una dintre echipe conduce cu 3-0 şi are deja asigurată victoria finală se va disputa doar al patrulea meci de simplu, nu şi al cincilea (care conform regulamentului de până acum ar fi trebuit să se joace).

România întâlneşte în 3 şi 4 februarie, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, selecţionata Luxemburgului în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis. Noul căpitan nejucător al echipei României, Gabriel Trifu, a convocat pentru acest meci următorii jucători:

Marius Copil (locul 94 ATP la simplu), 
Horia Tecău (12 ATP la dublu), 
Florin Mergea (71 ATP la dublu), 
Nicolae Frunză (596 ATP la simplu) şi 
Bogdan Borza (797 ATP la simplu).


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: