UPDATE – Cazul Autobuzul: Arestat preventiv

0
1104

Oamenii legii au decis arestarea preventivă pentru 24 de ore a bărbatului de 46 de ani, care a înjunghiat un adolescent într-un mijloc de transport in comun din Iaşi. După audierile de duminică seară, oamenii legii au decis să-l reţină pe agresorul din autobuzul care circula pe traseul 46.

Citeşte şi: Caz ŞOCANT la Iaşi! Un adolescent a fost înjunghiat într-un mijloc de transport în comun

„Se fac cercetări privind infracţiunea de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, iar ancheta continuă”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvănt al IPJ Iași.

Potrivit procurorilor, bărbatul de 46 de ani nu are antecendete penale, iar ieșirea sa violenta a fost pe fondul unor discuții în contradictoriu cu grupul de tineri romi.

UPDATE: „Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a înregistrat cauza penală cu numărul 1620/P/2018, în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de lovirea sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase constând în aceea că: în ziua de 04.02.2018, în jurul orelor 18.00, numitul Ciocan Radu, născut la data de 09.12.1972, fără antecedente penale, în timp ce se afla într-un autobuz aparţinând C.T.P. Iaşi pe traseul nr. 46 între staţiile Moara de Foc şi Petru Poni, a lovit pe minorul P. E. în vârstă de 15 ani, cu un cuțit în zona toracică, cauzându-i leziuni ce au necesitat internarea la Spitalul Clinic de Urgenţe Sf. Maria Iaşi. De asemenea, prin actele de violenţă comise prin folosirea cuțitului asupra minorului, numitul Ciocan Radu a tulburat ordinea şi liniştea publică a călătorilor din mijlocul de transport în comun. Conform primelor constatări medico-legale, victima a prezintat plagă înjunghiată penetrantă hemitorace stâng cu uşor emfizem subcutanat adiacent şi lamă de pneumotorax stâng, pentru care s-a intervenit chirurgical practicându-se explorarea chirurgicală primară, hemostază şi drenaj pleural stâng. Leziunile prezentate de susnumitul necesită 16 -18 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare din momentul producerii. În cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ciocan Radu, care a căpătat calitatea de inculpat pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 192 alin. 2 Cod penal, 371 Cod penal și 372 al. 1 lit. a, alin.2 din Codul penal, toate cu aplic. art. 38 al. 2 din Codul penal. Cauza a fost înaintată Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, propunerea fiind admisă. Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cauză nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanelor cercetate”, a precizat prim-procurorul Monica Palaghia, şefa Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: