Ficaţei de pui în sos de roşii cu ceapă şi ardei

0
865

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • 100-150 ml ulei
  • sare
  • 250 g ceapa
  • 600 g ardei kapia
  • 250 g rosii intregi din conserva
  • 2 frunze de busuioc
  • 3 frunze de maghiran
  • 1 foaie de dafin
  • 1 varf de cutit piper amestecat cu ienibahar
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 3-4 fire de patrunjel verde
  • Portii: 5
    Timp de preparare: sub 90 minute

    MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei:

    Se spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac.

    Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

    Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

    Dupa ce s-au patruns ficateii si apa lasata de ei scade, se adauga ceapa, ardeiul si putina sare. Cand scade si apa lasata de ceapa si de ardei, se adauga rosiile maruntite la robot, busuiocul, maghiranul, foaia de dafin, piperul amestecat cu ienibahar si boiaua de ardei dulce. Se mai fierbe totul timp de 4-5 minute, dupa care se opreste focul si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).

    Ficateii de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei se servesc cu mamaliguta calda.

    Daca ti-a placut reteta noastra “Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei” nu uita sa-i faci un review.

    loading...

    Comentarii: