VIDEO: Caz ŞOCANT la Iaşi! Frate şi soră au făcut 4 copii împreună. Autorităţile îi încurajează!

0
4230

Caz şocant într-o localitate de lângă Iaşi. Frate şi soră au făcut patru copii împreună. Nicio autoritate abilitată nu au luat măsuri în acest sens. Mai mult, cei care ar trebui să pună piciorul în prag îşi plasează răspunderea de la unii la alţii. Cu toate acestea, copiii curg pe bandă rulantă, sub ochii lor. Este vorba despre fraţii Luminiţa Lăţescu şi Vasile Dodu, din localitatea Șanta (comuna Mogoşeşti-Iași).

Fraţii Luminiţa Lăţescu şi Vasile Dodu se ascund de lume de aproape şapte ani, de când au început să apară primii copii. Nu vor să afle nimeni că încă se iubesc şi că au relaţii intime pentru că autorităţile le-au interzis acest lucru în 2007, când s-au căsătorit şi Luminiţa a dat naştere primului copil, Andreea. Au susţinut atunci că nu ştiau că au aceeaşi mamă, însă instanţa le-a anulat certificatul de căsătorie. Hârtia oricum n-avea nici o importanţă pentru ei. Au continuat să locuiască împreună, să se iubească şi să aibă copii. Niciun copil nu este recunoscut de Vasile Dodutocmai pentru a nu avea probleme cu Legea. Acum, cei doi fraţi au patru copii împreună, ultimul fiind născut la jumătatea lunii decembrie 2017.

Autorităţile închid ochii

Deşi acest caz este foarte grav, iar în decursul anilor a făcut valuri în presa locală şi naţională, cei doi fraţi sunt lăsaţi în pace şi îşi duc viaţa liniştiţi, ca şi atunci când s-a aflat gradul lor de rudenie. Nicio autoritate nu a luat vreo măsură în acest caz.

“Pe linie de asistenţă socială, ceea ce ma interesează pe mine, nu este nicio problemă. Femeia a declarat că este copilul ei şi că este făcut cu un alt bărbat. Mai mult, a precizat că cei doi fraţi locuiesc în camere separate. Vă pot menţiona că cei patru copii sunt îngrijiţi, iar unii dintre ei merg la şcoală. Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă. Pentru mai multe detalii vorbiţi cu cei din conducerea primăriei”, a declarat Lenuţa Baraboi, asistenta socială a comunei Mogoşeşti-Iaşi.

Ne-am conformat spuselor d-nei Baraboi şi am luat legătura cu primarul comunei Mogoşeşti-Iaşi, Ştefan Maftei. În urma discuţiei scurte cu domnia sa, reporterii Jurnalul Ieşean (www.jri.ro) au rămas stupefiaţi. “Parcă am auzit ceva. Nu pot vorbi, sunt în trafic”, a spus scurt primarul comunei Mogoşeşti după care nu a mai răspuns la telefon.

Anularea căsătoriei

Fraţii Luminiţa Lăţescu şi Vasile Dodu au fost căsătoriţi, însă, printr-o hotărâre judecătorească, actul a fost declarat nul. Asta, deoarece cei doi sunt fraţi, avand aceeași mamă.

“Primarul a anulat căsătoria. Care este problema dacă au mai făcut un copil? Dacă Asistenţa Socială de la nivelul comunei nu ne sesizează, care ar fi problema? La noi figurează ca şi caz închis!”, a declarat iritat de acest caz, Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

Poliţia a deschis un dosar penal şi încearcă acum să demonstreze că într-adevăr cei patru copii sunt ai celor doi fraţi.

“În urma cu câţiva ani a fost înregistrat un dosar de incest, dosar înaintat Parchetului cu propuneri legale. În prezent, în urma unor sesizări din oficiu, cei doi fraţi mai au un dosar penal tot sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incest. Se va solicita o probă ADN în această cauză”, a precizat subinspectorul Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Comentarii: