File de somon cu sos de mustar

0
872

Un file de somon la cuptor cu capere si un sos de mustar e ideal pentru o cina romantica. Noi i-am pus langa un sparanghel, dar merge foarte bine si cu cartofi.

INGREDIENTE

File de somon – 2 buc
Ulei de masline – 40 ml
Miere – 1 lingura
Iaurt grecesc – 200 g
Unt – 30 g
Capere – 3 lingurite
Mustar Dijon Kamis – 2 linguri
Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
Lamaie – 1 buc
Condimente pentru peste Kamis –
Marar Kamis – 1 lingura
Sare de mare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
Piper mozaic Kamis – dupa gust

Imi place 17
imi place
Comenteaza 10
comentează
Adauga la favorite 2
reteta favorita
Distribuie pe wall-ul tau
Taguri: somon, peste, sos de mustar, retete Kamis

Portii: 2

Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA:

File de somon cu sos de mustar:

Pestele se cresteaza pe partea cu pielea;
Se stropeste pestele cu ulei de masline;

Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper;

Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos;

Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe deasupra pestelui;

Se pun capere deasupra;

Untul se taie in 2 si se pune cate un cubulet pe fiecare file;

Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 10-12 min, pana se gateste complet;

Se pun 2 linguri de mustar Dijon si o lingura de de mustar frantuzesc;

Se adauga iaurtul grecesc peste si mierea;

Se pune sare de mare cu plante aromatice Kamis deasupra si 1 lingura de marar uscat Kamis;

Se stoarce sucul de la alt sfert de lamaie;

Se amesteca totul;

Pestele se serveste cu garnitura de sparanghel pe grill si sos de mustar;

Daca ti-a placut reteta noastra “File de somon cu sos de mustar” nu uita sa-i faci un review.

Comentarii: