Chifteluţe marinate în sos de roşii

0
728

Chiftelutele marinate vor fi mereu in topul preferintelor noastre. Avand carne de porc, am evitat prajirea si am preparat chiftelutele la cuptor. Diferenta la sos a fost data de folosirea untului care l-a facut foarte catifelat.

INGREDIENTE

CHIFTELUTE

1 kg carne porc [ pulpa]
1 cartof curatat
1 legatura patrunjel
1 ceapa +codite verzi
1 ou
1 lingura zaatar
2 linguri mustar
2 linguri pesmet
4 catei usturoi
sare
piper
ulei floarea soarelui pentru pulverizat

SOS DE ROSII

2 linguri ulei
2 linguri unt
2 lingur faina alba
2 foi dafin
2 pahare bulion rosii -de casa
1 lingura zahar brun
1/2 lingurita piper boabe
sare

GARNITURA

1kg cartofi
4 linguri ulei floarea soarelui
codite ceapa verde
patrunjel verde
1/2 lingurita boia ardei
sare
piper

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate in sos de rosii:

Se curata si se spala legumele si verdeturile.

Carnea se feliaza cuburi si se da toaca cu ajutorul robotului de bucatarie.

Taiati mai grosier verdeata, ceapa, cartofii, usturoiul si patrunjelul.

Toate acestea le tocati marunt cu robotul.

Se amesteca tot ce ati tocat cu sare, piper, mustar, zaatar, pesmet si ou.

Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt si incalziti cuptorul.

Cu mainile umezite cu apa, formati in palma chiftelute rotunde.

Se pun chiftelutele pe tava si se pulverizeaza deasupra ulei.

Se da tava la cuptor pana cand acestea incep sa se rumeneasca [20 min ].

Puneti cartofii curatati si feliati la fiert pentru garnitura. Sarati.

Taiati marunt ceapa verde si patrunjel. Sotati-le usor in ulei.

Adaugati boia rosie de ardei si amestecati.

Se pun deasupra cartofii fierti calzi care se zdrobesc. Amestecati si diluati cu zeama in care au fiert cartofii.

Sarati si piperati dupa gust cartofii cu ceapa verde si patrunjel.

Pentru sosul de rosii, curatati o ceapa pe care o taiati in doua.

Prajiti ceapa usor in ulei.

Caliti in acel ulei doua linguri de faina alba [rase].

Amestecati rapid [ cu grija sa nu se arda faina ] si stingeti cu bulion.

Puneti in sos sare, foi dafin, zahar si boabe de piper.

Lasati sa dea un clocot bun pana va avea consistenta preferata.

Daca este nevoie, adaugati apa.

La sfarsit in sos se incorporeaza untul care va da o textura matasoasa.

Se introduc chiftelutele in sos si se mai fierb impreuna 10 minute.

Chiftelutele vor fi mai gustoase preparate din timp si lasate cateva ore la marinat.

Gustati si sarati/ piperati daca este nevoie.

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI
1 La sfarsit, in sos se incorporeaza untul care va da o textura matasoasa.
2 Chiftelutele vor fi mai gustoase preparate din timp si lasate cateva ore la marinat.
3 Castravetii murati se potrivesc foarte bine ca salata pentru acest preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra “Chiftelute marinate in sos de rosii” nu uita sa-i faci un review.

loading...

Comentarii: