Fost primar al municipiului Iași, despre Mihai Chirica: “Autosuficienţa l-a îngropat politic”

0
1032

Fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, crede că Mihai Chirica nu şi-a asumat niciodată statutul de membru PSD, a ajuns să se confunde cu partidul, iar această „autosuficienţă” l-a „îngropat” politic.

Gheorghe Nichita a scris, duminică, pe pagina sa de socializare, că Mihai Chirica, precum şi viceprimarul Gabriel Harabagiu sau Sorin Iacoban au fost excluşi în mod corect din PSD.

„Natura umană nu încetează să mă surprindă! Capacitatea de disimulare, de transformare, de victimizare pe care o au unii oameni este de-a dreptul spectaculoasă! Am urmărit și eu ultimele evenimente din politica ieșeană. PSD Iași a decis excluderea din partid a primarului Mihai Chirica și a acoliților săi, Sorin Iacoban, personaj care nu a reușit să conteze niciodată atât cât și-ar fi dorit, și Gabriel Harabagiu, un „no name” până în momentul în care, pe baza prieteniilor sale cu „sistemul”, a fost susținut de Chirica să devină viceprimar. Am văzut figurile spășite, de victime, cu care au ieșit Chirica, Harabagiu și Iacoban din ședința în care s-a votat excluderea. Și, sincer, nu înțeleg… chiar nu se așteptau ca, la un moment dat, să apară și un răspuns la acțiunile lor?! Cât de naiv, cât de imatur politic trebuie să fii să crezi că te poți comporta la nesfârșit ca un copil răsfățat?!

Pentru Mihai Chirica excluderea din partid a fost doar o chestiune de timp. El s-a cerut de mult afară! Chirica nu și-a asumat niciodată statutul de membru PSD; în mintea lui a candidat ca independent, doar susținut de social-democrați. După câștigarea alegerilor, s-a dezis ce cei care l-au ajutat și, mai mult, în paranoia sa a ajuns să se confunde cu PSD, să creadă că PSD este el, că el este creatorul PSD. Pe Chirica, această autosuficiență l-a îngropat politic; pentru el, orice funcție este prea mică, nu este nimeni mai puternic ca el! Nu a înțeles că în PSD sunt foarte mulți oameni cu experiență, buni profesioniști, oameni care cred în ideologia social-democrată, oameni pe care nu poți să îi folosești și apoi să îi arunci la coșul de gunoi! Din cauza ego-ului său, Chirica izolează Iașul, victimizându-se pe sine. A abandonat electoratul tradițional al PSD, iar acum toate demersurile sale sunt exerciții de imagine ce urmăresc doar păcălirea tinerilor. A atacat guvernul PSD și pe Dragnea pentru a câștiga simpatia tinerilor de dreapta; nu din convingere, ci doar pentru imagine, pentru că „dă bine” la tineri să fii împotriva „comuniștilor” PSD-iști; așa l-au învățat pe el sfătuitorii!

La Iași, primarul pus de PSD nu reprezintă PSD, nu luptă pentru programul de guvernare propus de PSD; la Iași, primarul PSD este în opoziție cu PSD… este noaptea minții!

Dragnea a greșit punându-l pe Chirica să candideze la Iași; în loc să aleagă un om cu personalitate a ales un oportunist slugarnic; Dragnea a ales un „yesman”… i-a fost mai comod! Chirica s-a dezis rapid de Dragnea, dar fără susținerea lui nu ar fi fost candidatul PSD Iași pentru Primărie! Iar „pe persoană fizică”, nici măcar „magnificul” Chirică nu ar fi câștigat alegerile împotriva PSD, la Iași”, a scris fostul edil.

loading...

Comentarii: