Bîrnova: Program Operaţional Comun România – Republica Moldova

0
1241

Astăzi, la Primăria Bîrnova a fost prezentă o delegație din Republica Moldova, condusă de primarul comunei Chetrosu-Leonid Zalevschi, alături de consilierul local, Arcadie Baciu, din raionul Anenii Noi.
Primarul comunei, Mihai Balan a declarat ca “este o vizită care ne onorează,mai ales că este prima vizită oficială din partea comunei Chetrosu la Bîrnova, motivată de propunerea unei cooperări pentru anul 2018, atât pe proiecte culturale și economice, cât și cu privire la cooperarea noastră în accesarea de fonduri europene pentru finanțarea unui proiect în cadrul Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Republica Moldova şi va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate: evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE care se învecinează.
Am stabilit în cadrul întâlnirii principalele condiții necesare de îndeplinit de ambele părți pentru a putea fi parteneri într-un proiect ce vizează Provocări comune în domeniul siguranţei şi securităţii -Prioritatea 4.2 – Sprijin pentru activităţi comune în vederea prevenirii dezastrelor naturale şi antropice, precum şi acţiuni comune în timpul situaţiilor de urgenţă.
Ne dorim dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență cu o autospecială pentru stingerea incendiilor, iar cooperarea transfrontalieră este singura oportunitate pe care o avem pentru obținerea investiției necesare.
Sunt încrezător că vom avea o bună colaborarea și cu multe beneficii pentru ambele comunități”.

Comentarii: