Plachie de NOVAC

0
726

Ingrediente Plachie de novac

3 medalioane de novac
6 rosii sau 500 gr
6 cepe potrivite
200 ml suc de rosii
200 ml vin alb
100 ml ulei
100 gr faina
2 ardei grasi rosii
patrunjel verde
sare,piper
3 foi de dafin

Mod de preparare Plachie de novac

Curatam, spalam si taiem julienne ceapa si ardeii. Punem ceapa la calit la foc domol pana se inmoaie bine. Curatam si uscam cu un prosop absorbant de bucatarie pestele. Saram si piperam rondelele de peste, apoi le tavalim prin faina. Incingem uleiul si prajim pestele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Scoatem pestele si il punem pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei. Spalam rosiile,le curatam si le taiem pe jumatate,apoi jumatatile in feliute subtiri.Intr-un vas de sticla termorezistent punem 1/3 din ceapa calita, 3 rosii taiate, jumatate din sucul de rosii iar deasupra rondelele de peste. Adaugam restul de ceapa, rosiile, sucul si vinul. Potrivim de sare, adaugam in vas si foile de dafin. Dam la cuptor circa 35-40 de minute. Servim plachia calda presarata cu patrunjel proaspat deasupra.

Comentarii: