Ciorbă cu oase de porc și zeamă de varză murată

0
895

Dupa atatea zile cu mancaruri grele, ne-am inceput ziua cu aceasta ciorbita delicioasa . Portii duble, evident :))

INGREDIENTE
8-10 bucati oase de porc
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
1/2 capatana mica de telina
1/4 varza mica cruda
1 ceasca cu boabe de mazare
1 litru suc de rosii
1 litru zeama de varza acra
leustean maruntit
piper
boia afumata

Portii: 8

Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata:
Am spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles 🙂 ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata.

Am curatat legumele, le-am spalat si tocat cubulete ( mai putin mazarea :)) ).

Cand in oala in care fierbeau oasele nu s-a mai ridicat spuma, am adaugat legumele ( mai intai ceapa, morcovul , telina si ardeiul, iar mai tarziu si varza impreuna cu boabele de mazare congelata ) si am lasat sa fiarba totul la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat.

Am adaugat in oala sucul de rosii, iar dupa inca 10 minute am turnat zeama de varza acra. Dupa inca 2-3 minute de clocotit, am oprit focul si am condimentat ciorba cu o lingurita de boia de ardei afumata, un praf de piper si frunze de leustean uscat.

TIPS-URI

Pentru gustul de sare luati in calcul ca si zeama de varza contine sare, astfel ca la fiert nu trebuie sa exagerati cu sarea.

Daca ti-a placut reteta noastra “Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata” nu uita sa-i faci un review.

loading...

Comentarii: