Cartofi greceşti

0
900

Reteta urmatoare e mai mult o garnitura care merge foarte bine cu o friptura suculenta de pui sau porc, insa poate fi un fel principal de mancare si pe cont propriu. Sunt niste cartofi deliciosi iar mirosul va va innebuni, veti dori sa ii scoateti cat mai repede din cuptor.

Daca ai chef de:

* o garnitura la fripturica

* o portie de cartofi cu iz mediteranean

Ingrediente (4 portii):

* 10 cartofi mari, curatati si taiati in bucati mari (6-7 felii per cartof)

* o capatana de usturoi, curatat si pisat

* 150 ml ulei de masline

* 2 cani de apa

* 1 lingura de oregano

* sucul proaspat de la 2 lamai

* sare, piper, unt

* o rosie taiata felii subtiri

Preparare:

1. Se pun toate ingredientele intr-o tigaie bine unsa cu unt si se amesteca bine (de preferat sa puneti rosiile dupa aceea, la suprafata, pentru ca se vor lipi de cartofi si vor fi delicioase).

2. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano din plin. Se baga la cuptorul preincalzit, timp de o 40 de minute – o ora. Daca vi se pare ca se lipesc cartofii, dar nu sunt inca gata, mai puneti un pahar de apa. Cand partea de sus s-a rumenit, intoarceti cu o paleta cartofii pentru a-i rumeni si dedesubt. Cand sunt rumeniti in intregime ii puteti scoate si servi.

Se servesc calzi, eventual ca garnitura la o friptura suculenta.

Merg foarte bine cu o bautura racoritoare.

Pofta buna!

loading...

Comentarii: