Atelier de gătit la Colegiul Tehnologic “Ioan C. Ştefănescu”

0
1053

Agenda evenimentelor:
24 februarie 2018: Mâncarea e iubire. A iubi înseamnă a dărui.
Parteneri: Chef Fuad Snunu (Israel), Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, Iași
Beneficiari:
– 16 elevi Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași
– 32 de batrani de la Centrul Rezidential ”Dr.Micu”, Iași
Unde?
-Cantina colegiului, ora 10.

Sâmbătă, 24 februarie 2018, începând cu ora 10, ColegiulTehnic„Ioan C. Ștefănescu”, Iași, înparteneriat cu Chef FuadSnunu, Israel șiBibliotecaJudețeană „Gh. Asachi”, Iași, organizează un proiect gastronomic aparte, intitulat „Din dragostepentrubucătărieșioameni”, în care vor fi îmbinateexperiențeleculinare ale celordouățăriparticipante.

Astfel, înbunatradiție a Dragobetelui, Chef FuadSnunuși opt eleviaiColegiuluiTehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași, coordonați de profesor Irina Mardare, vorcreapreparategustoasepe care le voroferiCentruluiRezidential”Dr.Micu”, Iași. Atelierulpromitetehnici de lucrunoi, bucuriepentrupapilele gustative și o călătorieînlumeaautocunoașterii, autodezvoltăriișiautodepășiriiprinacțiunea de voluntariat.

Încadrulaceluiași atelier gastronomic, BibliotecaJudețeană „Gh. Asachi” Iașiorganizează o edițiespecială a proiectuluiBook-ătăria*. Sub genericul „Bucătăriadragostei”, maistrul instructor TomițăPădurariușiechipasa, formată din alți opt eleviaiColegiuluiTehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași, vorpregătiproduseînalbșiroșu. În plus, scriitorul Dan Doboș ne vaonora cu prezența la acestevenimentșivavorbidespreelementeleprincipale ale oricăreiculturi: literaturașigastronomia, darșidesprerelațiadintreele.

*Book-ătăria se desfășoarăîncadrulprogramului „BibliotecașiSocietatea”alBiblioteciiJudețene „Gh. Asachi”Iași, care îșipropunesă fie o fuziuneîntretradițiaculinarășioenologicămoldovenească, așa cum esteeaprezentatăînliteraturanoastrăclasică, șipracticamodernă a gătituluisauîndomeniulaltorculturi. Înacelașitimp, se are învedereșivalorificareasărbătorilortradiționaleromânești.
25 februarie 2018: Gătește cu dragoste
Partener: Chef Fuad Snunu (Israel)
Beneficiari:
– 8 elevi Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași
Unde?
-Cantina colegiului, ora 10.
Chef Fuad Snunu își propune să-i învețe pe elevii Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași alternative sănătoase și gustoase de a se hrăni. Aceștia vor descoperi, sub îndrumarea sa, o lume plină de savoare și arome. Atelierul le va oferi ocazia să experimenteze rețete originale, ușor de realizat, care pot constitui baza altor preparate, adaptate preferințelor fiecăruia.

26 februarie 2018: Pe locuri, fiți gata…gătiți!
Parteneri: Chef Fuad Snunu (Israel), Chef Bogdan Andrei Puiu (România)
Beneficiari:
– 8 elevi Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași
Unde?
-Cantina colegiului, ora 9.
Elevii Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iașiîși vor testa forțele într-o competiție culinară sub îndrumarea lui Chef Fuad Snunu și Chef Bogdan Andrei Puiu. Preparatele concurenților vor respecta tematica zilei de Dragobete.
Jurizareava fi realizată de cătremaiștriiinstructoriaicolegiuluinostrudupăurmatoarelecriterii: originalitate, creativitate, grad de dificultateși aspect.
Premiereaparticipanțilorpentruîntregulproiectvaavealocluni, 26.02.2018,ora 13 in cantina ColegiuluiTehnic”Ioan C. Stefanescu” .
Vaasteptam cu drag sasarbatorimDragobetele!

Comentarii: