Carduri găsite si utilizate – 3 ani de închisoare

0
1497

Săptămâna trecută, judecătorii de la Tribunalul Iași au dispus o condamnare pentru un individ care,după ce a găsit un portofel, s-a pus pe scos bani de pe carduri, în loc sa-l predea, așa cum prevede legea

Marin Beceru (51 de ani) a fost judecat pentru însuşirea bunului găsit şi efectuarea de operaţiuni informatice ilegale pentru o faptă ce a fost comisă în 2015. Atunci, ieşeanul a găsit un portofel în care se aflau mai multe carduri pe numele de Rodica Grioras, si s-a gandit ca nu i-ar strica niște bani de distractie. In același portofel a găsit notat si codul PIN, astfel că a extras 4800 ron. Pâna seara, individul a terminat banii şi a mai încercat şi a doua zi, însă nu a mai reuşit fiindcă între timp, victima sunase la bancă şi cardurile au fost blocate.
La au­dieri, inculpatul a declarat că atunci când a găsit portofelul era beat nu îşi mai aminteşte exact ce a făcut cu acele carduri, fiind posibil să fi retras bani de pe ele de la diferite bancomate, însă a doua zi nu mai avea bani asupra sa.
Pentru faptele comise, instanța l-a condamnat pe Marin Beceru la 3 ani de inchisoare, condamnare cu executare, acesta fiind obligat să achite și paguba către partea civilă Grigoraș Rodica, dar și plata sumei de 1500 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.
De asemenea, judecătorii au dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat, ce vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în baza de date S.N.D.G.J. a profilului genetic.
La această dată, sen­tinţa nu este definitivă, existând posibilitatea de apel in termen de 10 zile.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: