Gyros la cuptor

0
615

Jurnalul Ieşean vă recomandă pentru astăzi o reţetă uşoară, cu arome suave de legume, pui şi ceva brânză: Gyros la cuptor.

Ingrediente

• 700 g piept de curcan dezosat

• 5-6 cartofi (cam 600g)

• o jumatate varza mica (400 – 500 g)

• 2 ardei

• 2-3 cepe micute

• 2-3 catei de usturoi

• un pahar de lapte

• 100 g branza feta

• 1 lingura faina

• 200 ml apa sau supa limpede de legume sau pui

• 8 – 10 linguri ulei de masline

• 1 lingurita maghiran

• 1 lingurita oregano

• 1 lingurita chimen macinat

• 1 lingurita boia iute sau dulce

• 1 lingurita rosmarin uscat

• sare, piper

Cum se prepara?

Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3 ore.Intre timp pregatim legumele: taiem cartofii rondele, varza ca pentru salata, iar ardeii fasii.Tocam marunt ceapa si usturoiul, le calim intr-o lingura de ulei de masline doar 1-2 minute, dupa care adaugam bucatile de carne pe care le lasam pana se albesc.Scoatem toate ingredientele, lasand sosul, mai punem putin ulei daca e nevoie si calim cartofii cateva minute, pana se rumenesc. Ungem cu o lingura de ulei un vas pe care-l vom folosi la cuptor si punem cartofii pe randul cel mai de jos si deasupra puiul. Calim varza cateva minute, doar pana se inmoaie putin si o punem peste carne, iar apoi ardeii.

In wok punem din nou o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem repede cu paharul de lapte si supa de pui. Lasam sa fiarba vreo 5 minute, pana se ingroasa putin, punem putina sare si piper, iar apoi turnam peste amalgamul de ingrediente din vas.Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 – 40 de minute. Cu vreo 15 minute inainte de a scoate de la cuptor, presaram pe deasupra branza feta taiata cubulete.

Comentarii: