Ouă coapte în cartofi

0
647

Ingrediente:

1 cartof mare/ per portie sau doi cartofi mai mici
o lingurita unt
cascaval sau parmezan ras
1 ou de gaina sau 3 de prepelita pentru fiecare cartof
ceapa verde tocata marunt
sare, piper, marar sau patrunjel verde

Mod de preparare:

Se spala si se zvanta cartofii si se pun la copt intr-o tava.

Se verifica cu furculita daca sunt copti.

Se scot atunci si se lasa sa se raceasca putin.

Se taie din cartof orizontal un capacel si se scoate miezul cartofului pana cand peretele cartofului ramane mai putin de un cm , astfel incat sa nu se rupa.

Se amesteca miezul cartofului cu unt si cascaval ras, ceapa verde, sare si piper.

Se introduce amestecul rezultat in cartof lasand in mijloc un gol unde se va sparge oul de gaina sau trei ousoare de prepelita.

Se pune cartoful astfel inapoi in cuptor timp de 5-10 minute pana cand ouale devin coapte, dar moi.

La servire se adauga si capacul pentru aspect si surpriza.

Comentarii: